Darende “Belediye Bülteni” yayımlandı

Belediye tarafından 5 yıllık hizmet döneminin anlatıldığı kitapçık yayımlandı.

Darende “Belediye Bülteni” yayımlandı
Gündem 20.01.2024 11:11:00 3087 0

Darende Belediyesi tarafından 5 yıllık hizmet döneminin anlatıldığı kitapçık yayımlandı.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından hazırlanan, Başkan İsa Özkan’ın göreve geldiği günden itibaren hayata geçirdiği projelere yer verilen 70 sayfalık basılı kitapçık, çarşı merkezinde dağıtıldı.

Kurum, esnaf ve vatandaşlara dağıtımı yapılan bülten içeriğinde, TOKİ Konut Projesi, Çarşısı Merkezi Kentsel Dönüşüm Projesi, Gençlik Merkezi ve Yüzme Havuzu Projesi, Mahalle Konakları Projesi, Parke Üretim Tesisi Yapımı, Kanyon Düğün Salonu Kafe–Restoran ve Emin Efendi Parkı Projesi, Belediyeye yeni alınan araçlar, Keresteciler ve Mermerciler Sitesi Projesi, Asfalt Çalışmaları, İmar Çalışması, Kültürel Etkinlikler ve Belediye Yardımları konu ediliyor.

Kapakta ise Başkan Özkan’ın prestij eseri olarak gördüğü, yapımı tamamlanmak üzere olan Kanyon Düğün Salonu ve Kafe–Restoran Projesi yer aldı.

Son olarak bültenin önsözünü yazan Özkan,  beş yıllık süreçte yaşanan olayları ve yapılan hizmetleri hemşehrileri ile şöyle paylaştı,

“Türkiye’nin en büyük ilçelerinden birisi olan, eşsiz güzelliklere sahip Darende’mizi hak ettiği şekilde, yaşam kalitesini arttırarak gelecek kuşaklara onurla taşımak için gece gündüz demeden çalışmalar yürüttük. Göreve geldiğimiz günden beri yaşanan pandemi ve bunun beraberinde tüm dünyayı etkileyen ekonomik kriz, yerel ve genel tüm yönetim birimlerini ve paydaşlarını etkilemiştir. Bununla topyekûn bir mücadele halinde iken “Asrın Felaketi” olarak nitelenen 6 Şubat depremlerinin yaşanması tüm çabalarımızı insanüstü bir gayrete çıkarmamıza neden olmuştur. Darende olarak asrın felaketinde yaramızı çok hızlı sarıp, komşu il ve ilçelerimize tereddütsüz yardıma koştuk. Deprem sonrası Belediyemizde yoğunluk oluşturması muhtemel tüm işlerde, pratik çözümler ürettik. Halkımıza her konuda vermiş olduğumuz destekle, yanlarında olmaya devam ettik, devam ediyoruz. Sistemli ve disiplinli, insanı önceleyen anlayışımızla, adalet ve eşitlikten ayrılmadan bu sıkıntılı dönemde çok kıymetli eserler ortaya koyduk. Daha temiz bir Darende için temizlik hizmetlerine daima önem verdik. Kısıtlı hizmetin ulaştığı kırsal mahallelerimize, alt ve üst yapı, sosyal donatı gibi kapsamlı hizmetleri ilk defa bu süreçte eksiksiz bir şekilde ulaştırdık. Devletimizin atıl binalarını, kendi öz sermayemizi kullanarak yeniden işlevsel hale getirdik. Görev süremiz boyunca yaptığımız tüm işlerimizde, şeffaflıktan ödün vermeden hesap verilebilir bir tablo çizdik. Buradan tüm halkımıza teşekkür ediyor daha güzel, temiz ve gelişmiş bir Darende için kapımızın her vatandaşımıza açık olduğunu belirtiyorum. Darende’nin evladı olarak, bu onurlu görevi bize yaşatan tüm hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum.”


Anahtar Kelimeler: darende belediye isa özkan bülten eser