Darende protokolü darbe girişimine karşı ortak bildiri yayınladı

Darende protokolü darbe girişimine karşı yayınladığı ortak bildiride, "15 Temmuz gecesi başlatılan ve 16 Temmuz sabahı etkisiz hale getirilen darbe girişiminin? kınandığı beldirildi.

Darende protokolü darbe girişimine karşı ortak bildiri yayınladı
Gündem 19.07.2016 16:21:51 1652 0

 

Darende protokolü darbe girişimine karşı yayınladığı ortak bildiride, "15 Temmuz gecesi başlatılan ve 16 Temmuz sabahı etkisiz hale getirilen darbe girişiminin? kınandığı belirtilerek, ?Herkes bilmelidir ki bugün olduğu gibi gelecekte de milletimize, milli iradeye, uzanacak her el seçilmiş yönetimin çelikten iradesini bulacaktır." denildi.

İlçe protokolü, Kaymakam Ali Türk, Belediye Başkanı Süleyman Eser, İlçe Jandarma Komutanı Vekili Jandarma Astsubay Başçavuş Nadir Ceylan, Cumhuriyet Savcıları Mustafa Özkan, Mustafa Ortanca, Hakimler Emre Nalbantoruç, Ender Genç ve İlçe Emniyet Müdür Vekili Ergün Taşkıran´nın imzasını taşıyan "ortak bildiri" yayımladı.

Kaymakam Türk, bir araya geldikleri belediye parkında bildiriyi okudu.

"Bizler ilçemizdeki milletimize hizmet makamında olan kurumlar olarak aziz milletimizin kendisine, milli iradeye özellikle devletimize yönelik 15 Temmuz gecesi başlatılan ve 16 Temmuz sabahı etkisiz hale getirilen darbe girişimini şiddetle kınıyoruz." ifadelerine yer verilen bildiride, şunlar kaydedildi:

?Bu hainler ellerindeki silahlarla vatanın asıl sahipleri olan milletimize yönelik acımasızca kurşun sıkmışlardır. Halkına namlu çeviren zihniyet bununla da kalmamış kamu binalarını bombalamış ortak kullanım alanlarını işgal etmiş ve en önemlisi de millet iradesinin tecelli bulduğu yer olan gazi meclisimize hayâsızca saldırmışlardır. Milletimiz bütün dünyaya örnek olacak şekilde darbenin karşısında durmuş, kanlı darbe girişimi engellenmiştir. Türkiye Cumhuriyeti´ni ve kurumlarını canı pahasına koruyan bu aziz millet, her türlü övgü ve takdiri ziyadesiyle hak etmiştir.

Türkiye´nin sorunlarının çözümünün ancak ve ancak demokratik sistem içinde olabileceğine, hesabın halka verileceğine, bir başkasına hayat hakkı tanımayan zorba yaklaşımların Türkiye´nin gündeminden bir daha gelmemek üzere düşmesi, güvenlik güçlerinin ancak ve ancak vatanın birlik ve diriliğini korumak maksadı ile kullanılabileceğine olan inancımız tamdır. Milli iradenin üzerinde başka bir irade kabul edilemez.?

"Darendeli hemşerilerimize şükranlarımızı sunuyoruz."

Bildiride, menfur darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerin rahmet ve minnetle anıldıkları vurgulanarak, şu hususlar belirtildi:

 ?Ayrıca halkımızın Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile meydanlara inmesi ve demokrasiye sahip çıkması, milli iradenin tekrar hâkim kılınması hususunda yüksek gayretleri takdire şayandır. Bu doğrultuda meydanları dolduran Darendeli hemşerilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bu haklı mücadele tehlike bertaraf edilene kadar vatandaşlarımızı meydanlardan çekilmemeye davet ediyoruz.?