Darende insanlara şeref katar, insanlar Darende´ye değil!

Şair-Yazar Talha Bora Öge, Darende´de düzenlenen ?Dua ve Şiir´ gecesinde sevenleriyle bir araya geldi.

Darende insanlara şeref katar, insanlar Darende´ye değil!
Gündem 24.12.2015 10:51:46 2182 0

 

Darende Osman Hulusi Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından organize edilen,  Şair-Yazar Talha Bora Öge, ilçemizde düzenlenen ?Dua ve Şiir´ gecesinde sevenleriyle bir araya geldi.

Radyo 7 Kanalında ?Talha Bora Öge Nam-ı Diğer Gölge" adlı programıyla büyük bir hayran kitlesi olan Sanatçı Talha Bora Öge, Yeşilyurt Belediyesi´nin misafiri olarak Darende´ye geldi. İlçedeki tarihi ve turistik yerleri gezen Öğe: ?Darende´ye geldik Somuncu Baba Külliyesini gezdik inanılmaz etkilendik. Bir arkadaş dedi ki: ??Şeref verdiniz Darende´mize´´ hemen sözüne müdahale ettim, ??Darende insanlara şeref katar, insanlar Darende´ye değil.?

 Darende İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Anadolu İmam Hatip Lisesi´nin METEM Konferans salonunda organize ettiği geceye Kaymakam Ali Türk ve eşi, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, okul müdürlüleri, vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kuran-ı Kerim Tilaveti ile  sahne alan Sanatçı Talha Bora Öge, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed´in (SAV) dünyaya teşrifinin 1444. yıl dönümünün kutlandığı Mevlid Kandili dolayısıyla Darendelilerin kandilini tebrik ederek, "içeriği ve derinliği" manevi bir atmosfer oluşturan, dinleyenlerin manevi dünyalarına hitap eden unutulmaz bir şiir ve dua programı gerçekleştirdi. ?Aşk Her zaman Yarım Kalır´, ?Siyah´, ?Aşkın 200´ü´ ve "Allah Aşkına Dua et" adlı kitaplarının yanı sıra ?Anla´ ve "Aşk" adlı şiir albümleriyle son dönemlerin en dikkat çekici eserlerinin altına imza atan Sanatçı Öge, Ayet ve Hadis-i Şeriflerin yer aldığı slayt gösterileri eşliğinde oldukça etkileyici bir sunum yaptı.

"Dün gitti, yarın gelmedi, anı yaşamalı, o halde öz geçmişe değil, bugüne bakmalı" düşüncesini hayat felsefesi olarak kabul ettiğini ve sohbetlerini bu anlayış çerçevesinde gerçekleştirdiğini söyleyen Sanatçı Öge´nin dini, milli ve manevi değerler üzerine yaptığı konuşmaların yanı sıra okuduğu dua ve şiirler etkinliğe katılanlar tarafından büyük beğeni aldı. Sanatçı Talha Bora Öge´ye sohbet bitiminde sevenleri büyük ilgi gösterdi.

 Program sonunda Sanatçı Öge´ye, Başkan Süleyman Eser Hulusi Efendi Hazretleri´nin ?Nasihat´ şiirinin yazılı olduğu tabloyu, İmam Hatip Lisesi Müdürü Adem Özkan da kayısı paketi hediye etti.