Darende Haber´den kültürel hizmet

Darende´nin mis kokulu ev yemeklerini, yöremizin lezzet ustası hanımlarından ve beylerinden harika bir sunum eşliğinde sizler için görüntülü olarak hazırladık.

Darende Haber´den kültürel hizmet
Kültür-Sanat 20.09.2017 09:01:09 1846 0

Darende´nin mis kokulu ev yemeklerini, yöremizin lezzet ustası hanımlarından ve beylerinden harika bir sunum eşliğinde sizler için görüntülü olarak hazırladık.

İlçemize özgü ev yemeklerini ve çeşitli yörelerden yemek tariflerini ?www.darendehaber.com´ ailesi olarak, kültürel bir hizmet görüp 40´a yakın yemek tarifini pratik videolar eşliğinde görüntülü olarak yayına çektik.

Her hafta yayımlayacağımız birbirinden lezzetli yeni yemek tarifleriyle, gün içerisinde ne yapsam diye düşünmenize gerek kalmayacak. 40´a yakın yemek çeşidini öğrenirken, bahçenizdeki yeşilliklerden ferah içecekler yapmayı, aynı zamanda tatlı çeşitleri ile de zengin bir sofra kurmanıza yardımcı olacağız.

Hızlı ve pratik ölçülerle 2 dakika içerisinde en zor yemekleri görerek öğrenebilecek, yorum ve mesajlarınızla tarifler üzerinde yenilikler yapabileceksiniz.

Şimdiden afiyet olsun der, bereketli sofralar kurmanızı dileriz?

Darende Ev Yemekleri Kitabı´nın yazarı Mesude Sarı´nın katkılarıyla?

Sosyal medya da bizi takip edin!!!

https://www.facebook.com/darendehabergzt

https://twitter.com/Darende_Haber

http://darendehaber.com/

 

ISPANAKLI EKMEK

MALZEMELER

  1. 1 kg ıspanak
  2. 3 Yumurta
  3. 2 yemek kaşığı tereyağı
  4. 1 çay bardağı sıvıyağ (tercihen zeytinyağı)
  5. Tuz
  6. 1 tatlı kaşığı pul biber

 

HAMURU İÇİN

 

4 su bardağı un

3 su bardağı su

Tuz

 

 İÇ HARCI

1 kg ıspanak yıkanıp ince ince doğranır. 2 yemek kaşığı tereyağında 3 yumurta pişirilip hazırlanan ıspanağın üzerine sıcak sıcak eklenir.

1 çay bardağı zeytinyağı, pul biber ve tuz ile harmanlanır.

YAPILIŞ

Hamur yoğurma kabına un su ve tuz alınarak orta sertlikte bir hamur yoğrulur. 10 dakika dinlendirilir. Ceviz büyüklüğünde yumaklar alınır, ince ve yuvarlak şekilde açılır içerisine hazırladığımız harcı koyarak ?D´ şeklinde kapatılır. Kenarındaki fazlalık kesilip çıkartıldıktan sonra pişirme tavasında arkası önü kızarana kadar pişirilir. Pişirdiğimiz ekmekler üst üste gelmeyecek şekilde dizilerek servis edilir.

 

Tarif: Kumru Yıldırı

            Mesude Sarı


Anahtar Kelimeler: Darende Haber kültürel hizmet