Darende Fen Lisesi, eğitime başladı

Ali Türk, Mehmet Emin Ilıcak Fen Lisesi´ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Darende Fen Lisesi, eğitime başladı
Eğitim 23.09.2016 16:54:56 5147 0

Kaymakam Türk, beraberindeki İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´ın katkılarıyla ilçeye kazandırılan Mehmet Emin Ilıcak Fen Lisesi´ni ziyaret etti.

Ziyarette okul idarecilerinden bilgiler alan Türk, Türkiye´nin dört bir yanından Darende´yi tercih ederek gelen öğrencilerle sohbet ederek tavsiyelerde bulundu.

Türk, incelemeleri sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede eğitim-öğretimde en önemli eksikliğin giderildiğini belirterek, okulun ilçeye kazandırılmasında katkısı bulunan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´a Belediye Başkanlığı ve Hulusi Efendi Vakfı´na teşekkür etti.

35 Darendeli fen lisesini kazandı eğitim görüyor

Darende´nin eğitim de marka bir şehir haline getirmek için atılan en büyük adımlardan biri olan Fen Lisesi´nin, 90 öğrenciyle eğitim-öğretime başladığını kaydeden Türk: ?428 taban puan ile tercih edilen okulumuza 485 puanla tercih ederek gelen öğrencilerimiz oldu. Bunlardan 70´i kız 20´si erkek bu öğrencilerimiz için pansiyon ayarladık. Hiçbir öğrencimizin barınma problemi yok. Kaymakamlık olarak okulumuzun her türlü eksikliklerinin giderilmesi noktasında desteklerimiz devam ediyor. Onların başarılı olması için elimizden geleni yapacağız.? dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Okul Müdürü Levent Durukan da, Malatya´da 5 Fen Lisesi´nden birinin Darende´de açılmasından büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, ziyaretten dolayı Kaymakam ve beraberindekilere teşekkür etti.

Fen Lisesi´nin özellikleri

İlk olarak 1960´lı yıllarda kurulan matematik ve fen bilimleri alanlarında gereksinim duyulan üstün nitelikli bilim adamlarının yetiştirilmesine kaynaklık etmeyi, öğrencileri araştırmaya yöneltmeyi, bilimsel ve teknolojik gelişmeler ile yeni buluşlara ilgi duyanların çalışacakları ortamı ve koşulları hazırlamayı, yeni teknolojileri kullanabilen, yeni bilgiler üretebilen ve projeler hazırlayabilen bireyler yetiştirmeyi amaçlayan Fen Liseleri´nde öğrencilerin yabancı dil öğrenmesine de önem veriliyor.

Fen Liseleri bir yandan zekâ düzeyleri ile fen ve matematik alanlarındaki yetenekleri yüksek olan öğrencileri matematik ve fen bilimleri alanında yükseköğrenime hazırlarken, bir yandan da öğrencilerin bilimsel araştırma yapmalarına, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izlemelerine yardımcı olacak şekilde yabancı dilde iyi yetişmelerini sağlamayı da kendilerine hedef olarak belirlemiştir.

Fen Liseleri her yıl geleneksel olarak üniversite sınavlarında 4 yıllık fakültelere en çok öğrenci yerleştiren, hem kitlesel hem de bireysel başarılarıyla en başarılı okul türleri arasında yerini almaktadır. Fen Lisesi mezunlarının büyük bir bölümünün mühendislik ve tıp alanlarını tercih ettiği fen liseleri her yıl artan sayısı ve kontenjanlarıyla özellikle fen ve matematik alanında kaliteli eğitim almak isteyen öğrenciler tarafından tercih edilmesi gereken okullardır.

Kendisine fen ve matematik alanında yetiştirmek isteyen, bu konuda projeler üretmeyi düşünen, çalışmalar ve deneyler yapmak isteyen öğrencilere hitap eden fen liselerine her yıl alınacak öğrenci sayısının 4 şubeyi, bir şubedeki öğrenci sayısının ise 26´yı geçmez. Ancak, okulun fiziki imkân ve donanımı ile öğretmen sayısı dikkate alınarak bir sınıf daha açılabilir. Fen liseleri eğitim­öğretim süresi 4 yıl olan yatılı ve karma okullardır. Ancak bu okullarda öğrenci velilerinin istekleri doğrultusunda gündüzlü öğrenciler de öğrenim görebilirler. Eğitim­öğretim Türkçe yapılmakta ancak matematik ve fen grubu derslerindeki teknik terimlerin yabancı dildeki karşılıkları da öğrencilere öğretilmektedir. Bu okullarda birinci yabancı dil olarak İngilizce okutulmaktadır.