Darende 3. Etap TOKİ konutları Ekim´de teslim edilecek

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ilçemize yaptırılan 12 bloktan oluşan 253 konut, doğalgaz çalışmaları nedeniyle 5 aylık bir gecikmenin ardından Ekim ayında teslim edilecek.

Darende 3. Etap TOKİ konutları Ekim´de teslim edilecek
Gündem 14.08.2018 08:00:43 3284 0

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ilçemize yaptırılan 12 bloktan oluşan 253 konut, doğalgaz çalışmaları nedeniyle 5 aylık bir gecikmenin ardından Ekim ayında teslim edilecek.

Toplu Konut İdaresinin Darende´de başlattığı 3. Etap projesi kapsamında 253 daire 2+1 şeklinde inşa edilerek tamamlandı.

Yüklenici firma yetkilisi Özkan Polat, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, konutların tamamlandığını aktararak, ?Beş ay gibi bir gecikme durumumuz oldu. Buda doğalgaz çalışmalarından kaynaklandı. Firma şuan ana hatları çekti ve konutlardaki hatlar üzerinde çalışmasına devam ediyor. Yine daire içi doğalgaz dağıtım hatlarının montajı devam ediyor. Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından Eylül ayı sonu gibi hak sahiplerine konutlarını teslim edeceğiz.? dedi.

Vatandaşlar tarafından projenin çok beğenildiğini kaydeden Polat, ?Mimarisi ve kaliteli işçiliği ile hak sahiplerinden büyük bir takdir alıyoruz. TOKİ standartları gerçekten çok yüksek tutuyor. En kaliteli ürünler burada kullanılıyor. Vatandaşlarda bunu doğal olarak olumlu tepki ile karşılıyor. Önümüzdeki günlerde kazı çalışmaları tamamlandıktan sonra çevre düzenlemesine başlayacağız.  Ağaçlarımız geldi, çok güzel 2 çocuk parkı ve 200 kişilik açık amfi tiyatro yaptık. Yine burada iki dükkanlı bir ticaret merkezi inşa ettik, şuan talep oldukça fazla herkes almak istiyor. Burası Darende´nin havası ve konumu itibari ile özel bir yaşam merkezi olacak.? diye konuştu.

Polat, hak sahiplerine konutlarına teslim ettiklerinde doğalgazı kullanıp kullanamayacaklarının şuan için belirsiz olduğunu ifade ederek, bu konuda çalışmalarını sürdüren AKSA Enerji ile görüşülmesi gerektiğini aktardı.

Firma yetkilisi Özkan Polat son olarak, bozulan kaldırımları yeniden yaparak kullanıma açacaklarını kaydetti.

Doğalgazın ilçeye gelmesine sevinen 3. Etap TOKİ´nin hak sahipleri de gecikmeden dolayı durumu anlayışla karşıladıklarını kaydetti.

Kış başında teslim edilecek konutlara taşınmayı düşünen aileler ise, doğalgazı kullanıp kullanamayacakları konusunda hiçbir yetkili makamdan bilgi alamadıklarını ifade ederek, belirsizliğin bir an önce giderilmesini istedi.