Dağları kendilerine minder yaptılar

Darendeli genç güreşçiler rakımın 1500´ü bulduğu dağları kendine minder yaparak, ağır şartlar altında ?Yıldızlar Türkiye Şampiyonası´na hazırlık yapıyor.

Dağları kendilerine minder yaptılar
Gündem 27.02.2016 13:23:02 1430 0

 

Darendeli genç güreşçiler rakımın 1500´ü bulduğu dağları kendine minder yaparak, ağır şartlar altında ?Yıldızlar Türkiye Şampiyonası´na hazırlık yapıyor.

Mart ayı içerisinde yapılacak ?Türkiye Yıldızlar Güreş Şampiyonası? elemeleri için salon ve teknik çalışmalarını tamamlayan Darendeli güreşçiler,  fiziki yeterlilik, güç, kondisyon ile kan parametre değerlerini arttırmak için ilçenin kırsalında bulunan dağlarda haftada bir gün zorlu hava ve arazi koşullarında şampiyonluğa hazırlanıyor.

İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü Antrenörü Muhammet Mercimek Gazetemiz muhabirine zorlu koşullarda yaptıkları eğitimi değerlendirerek, şampiyon olabilmek için 1500 rakımlı dağlarda yoğun tempoyla çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Deniz seviyesinde yapılacak olan şampiyonada güreşçilerin rakiplerine göre daha avantajlı olabilmeleri için böyle bir çalışma içerisinde olduklarını aktaran Mercimek, ?Bizim dağlarda antrenman yapmamızın nedeni deniz seviyesinde yapılacak olan şampiyonada Türkiye´nin dört bir yanından gelecek olan rakiplerimize karşı genç güreşçilerimizin kondisyon açısından daha avantajlı olmalarını sağlamak.? dedi.

100 kiloda il birincisi Onur Polat da yüksek dağlarda güçlenmek için çalıştıklarını ifade ederek, ?Türkiye şampiyonasına gidebilmek için ağır eğitimlerden geçiyoruz Rakiplerimiz güçlü bunu farkındayız. Önemli başarılar elde edebilmek için dağları kendimize minder yaptık.? dedi.

50 ve 58 kiloda il birinciliği elde eden Sedat, Mehmet Aydın kardeşler ise rakiplerinin imkanının daha fazla olduğunu belirterek, ?Bizler onlardan daha çok çalışarak bu farkı kapatmak için çalışıyoruz. Bunun için fiziki yeterliliğimizi artırmak için dağlarda hazırlanıyoruz. İnşallah emeklerimiz boşa gitmeyecek. Allah´ın izni ile takımca şampiyon olacağız.

Sabah saatlerinde çıktıkları dağda gün boyu koşu, şınav, mekik ve ağırlık çalışmaları yansıra güreş eğitimlerine de devam eden genç güreşçiler, gün sonunda yanlarında götürdükleri Türk bayrağını öperek manevi olarak birlikteliklerine de katkı sağlıyorlar.