Cumhuriyetimiz 100 yaşında

Türkiye Cumhuriyetinin 100. yıl dönümü ilçemizde törenlerle kutlandı.

Cumhuriyetimiz 100 yaşında
Gündem 29.10.2023 14:20:00 2056 0

Türkiye Cumhuriyetinin 100. yıl dönümü ilçemizde törenlerle kutlandı.

Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törende bir konuşma yapan Kaymakam Şeref Gülyer, “Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutluyoruz. Bu duygu ile tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyor, sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum.” dedi.

İlçedeki törenler ilk olarak Kaymakam Gülyer’in makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Daha sonra kapalı spor salonunda öğrencilerin katıldığı törenlere geçildi.

Törende günün anlamına ilişkin bir konuşma yapan Kaymakam Gülyer, vatanın bölünmez bütünlüğü için görevi başında şehit düşenleri rahmet ve minnetle andıklarını belirterek, “Cumhuriyetin 100. yıldönümüne ulaşmanın millet olarak onur ve gururunu yaşamaktayız. Ancak bilmemiz gerek bir gerçek var o da cumhuriyetimizi kolay kazanmadık. Büyük bedeller ödeyerek kazandığımız bu mutlu günü bütün kahramanlarımızı yâd ederek nice yüz yıllara ulaşmanın sözünü vererek kutluyoruz.” diye konuştu.

Öğrencilerin şiirler okuduğu, halk oyunları gösterisi sunduğu törende, yapılan çeşitli yarışmalarda derece elde eden öğrencilere hediyelerin verilmesinden sonra geçit töreni ile etkinlikler son buldu.

Törene, Belediye Başkan Vekili Tuncer çalık, Cumhuriyet Savcısı Habib Çetinkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, resmi kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş yöneticileri, öğrenci ve velileri katıldı.


Anahtar Kelimeler: Cumhuriyetimiz yaşında