Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Türkiye Cumhuriyetinin 94. yıl dönümü ilçemizde törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı
Gündem 31.10.2017 12:08:00 1235 0

Türkiye Cumhuriyetinin 94. yıl dönümü ilçemizde törenlerle kutlandı.

İlçemiz 15 Temmuz Demokrasi Meydanın da düzenlenen törende bir konuşma yapan Kaymakam Enver Hakan Zengince, ?Cumhuriyetin ilanı, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir.? dedi.

İlçemizdeki törenler Kaymakam Zengince´nin makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Daha sonra çarşı merkezindeki Demokrasi Meydanında öğrencilerin katıldığı törenlere geçildi.

Törende günün anlamına ilişkin bir konuşma yapan Kaymakam Zengince, Bugün herkes, bu ülkenin eşit haklara sahip, ayırım gözetilmeksizin asil ve özgür vatandaşları olduğunu söyledi.

Zengince; Cumhuriyet´in 94. yıl dönümünü, milletçe coşkuyla kutlarken, Ülkesini ve bağımsızlığını her zaman ön planda tutan, vatanı ve bağımsızlığı için gerektiğinde canını vermekten kaçınmayan Türk milleti olarak Cumhuriyetimizin taşıdığı önemi daha iyi anlıyoruz.? dedi.

 Zengince konuşmasının devamında: "Cumhuriyetin ışığıyla aydınlanan ve geleceğe güvenle bakan milletimiz, sonsuza kadar kardeşlik duyguları içinde yaşamaya devam edecek, Ülkemiz sahip olduğu tüm güçlerle, dosta güven verme, düşmana korku salma özelliğini sonsuza dek kararlılıkla muhafaza edecektir.  Cumhuriyetimizin 94. yıl dönümüne eriştiğimiz bu büyük günde, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, O´nun kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi sonsuz minnet ve şükran duygularıyla, rahmetle anar, saygıdeğer Darendeli hemşehrilerimizin ve Aziz Milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.? diye konuştu.

Öğrencilerin şiirler okuduğu, halk oyunları gösterisi sunduğu, gençlerin jimnastik hareketleri yaptığı törende, yapılan çeşitli yarışmalarda derece elde eden öğrencilere hediyelerin verilmesinden sonra geçit töreni ile etkinlikler son buldu.

Törene, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Mustafa Köse, Cumhuriyet Savcısı Emine Örs, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, resmi kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş yöneticileri katıldı.