Çiniden sonra ipek halı da üretilecek

Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan ipek halı dokumacılığı kursunu ziyaret etti.

Çiniden sonra ipek halı da üretilecek
Kültür-Sanat 28.01.2018 08:12:27 1149 0

Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan ipek halı dokumacılığı kursunu ziyaret etti.

Başkan Eser, Balaban Mahallesi´nde Kadın Eğitim ve Kültür Evi´nde açılan ipek halı kursunda incelemelerde bulunarak kursiyerlerle bir süre görüştü.

Eser, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, sosyal belediyecilik anlayışı ile ev hanımlarının meslek öğretme ve ekonomiye katkı sağlaması için ipek halı kursu açtırdıklarını söyledi.

Bölge de önemli ipek halı üretim merkezi konumuna gelmek için halk eğitim bünyesinde açılan kurslarda yöre halkından kursiyerler alarak usta yetiştirdiklerini aktaran Eser, "İpek bir halının maliyeti 300-400 lira ancak halıyı sattığı zaman bin 500 ile 3 bin dolar arasında bir değeri var. Projenin amacı bayanları üretimin içine çekerek ürettikleri ürünleri alıp değerlendirmek istiyoruz. Ürünleri yurt dışına, büyükşehirlere götürerek değerlendireceğiz. Her genç kızın bir hayali vardır; ister ki çeyiz sandığında evine götürebileceği güzel şeyler olsun. Bu noktada da bir gelir elde etmek ister. Biz gençlerimizin ve ev hanımlarımızın hayalleri noktasında yakalamak istedik. Onlar kendi hayalleri ile ipek halıya dokunacaklar, biz de ipek halıyı alacağız ve onların hayallerini, ileriye, uluslararasına taşıyarak gelir elde etmelerini sağlayacağız.? dedi.

İpek halı dokumacılığında önemli bir merkez olmak istediklerini belirten Başkan Eser, kısa bir süre sonra belediye desteğiyle kurulacak ipek halı atölyelerinde üretim yapılarak ilçe ekonomisine önemli katkı sağlayacağını aktardı.

Halk Eğitim Merkezi ipek halı dokumacılığı kurs eğitmeni Zeliha Sertlek Karayılmaz ise bu proje ile evde oturan kadınların meslek edinerek para kazanmalarının önünün açıldığını ifade etti.

İpek halıcılığıyla kadınların daha yüksek gelir elde etme imkânı bulacağını ve Darende´de ilk kez bu kursun açıldığını belirterek, "İlçede 6 ay boyunca kış oluyor, evde duran kadınlar için büyük bir avantaj. En azından bu tür projelere katılıp farklı ve güzel bir ortam ve meslek edinebilirler. Zahmetli bir meslek olsa da kısa bir süre sonra işi öğrenince gelirinizi ikiye katlayabilirsiniz." diye konuştu.