Çınar Camii dualarla hizmete açıldı

Çınar Mahallesi´nde 2008 yılında yapımına başlanılan Çınar Merkez Camii, ramazan öncesinde düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Çınar Camii dualarla hizmete açıldı
Gündem 27.05.2017 18:04:53 1382 0

Darende´nin Çınar Mahallesi´nde 2008 yılında yapımına başlanılan Çınar Merkez Camii, ramazan öncesinde düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Minareli ve kubbeli yapısıyla kırsalda yapılan en yeni camii özelliği taşıyan Çınar Cami, açılış öncesi Kur´an-ı Kerim okundu.

Çınar Mahallesi sakinleri tarafından yaptırılan camiinin açılış törenine katılan Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Alican Bozkurt burada yaptığı konuşmada, hayırseverlere teşekkür ederek camilerin önemine değindi.

Bozkurt, ?Camiler,  İslam toplumunun manevi teneffüs yerleridir. İnanan herkesin çatısı altında toplanıp ibadetini yaptığı, huzur ve coşkusunu paylaştıkları mekânlardır. Beşikten mezara kadar herkesin ilim öğrenebildiği merkezlerdir.? dedi.

Darende Müftü Vekili İbrahim Ateş de, Türkiye´de 88 bine yakın caminin olduğunu aktararak, ?Diyanet İşleri Başkanlığımız insanın olduğu her mezra ve mahallede görevli bulundurmak için büyük bir gayret gösteriyor. Müslümanın hayatında camiler vazgeçilmez mekânlardır. Okunan hutbe ve vaazlarıyla bir mekteptir, kılınan namazları ve yapılan dualarıyla bir mabettir. Tutulan saf düzeniyle birlik ve beraberliğin en üst düzeyde temsil edildiği yerdir. Buradaki vatandaşlarımız göstermiş olduğu dayanışma hepimiz için en güzel örnektir.? diye konuştu.

Mahalle sakini Emekli İmam Selahattin Yılmaz ise, caminin yapımında emek veren ve katkı sunan herkese teşekkür ederek, yaptıkları hayırların ve emeklerin ahirette yoldaşları olmasını diledi.

Camii, Cuma Namazı öncesi kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından yapılan dualar ile kurdelesi kesilerek hizmete açıldı. Caminin beratı mahalle Muhtarı Cemal Çoban´a verildi.

Namaz sonrasında, açılışa katılanlara yemek ikram edildi.