CHP kongresinde başkan değişmedi

İlçemizde CHP teşkilatı kongresini yaptı. Tek liste ile gidilen kongrede Sinan Sunguroğlu tekrar başkan seçildi.

CHP kongresinde başkan değişmedi
Gündem 30.11.2015 15:56:03 1362 0

 

İlçemizde CHP teşkilatı kongresini yaptı. Tek liste ile gidilen kongrede başkan değişmezken, Kongre´ye katılan CHP İl Başkanı Enver Kiraz, basın özgürlüklerine değinerek ?basını özgür olmayan bir ülkenin, halkının da özgür olması mümkün olmadığını? söyledi.

 CHP ilçe teşkilatının Tiryandafil Otel´de yapılan kongresine çok sayıda partili katıldı. CHP İl Başkanı Enver Kiraz´ın divan başkanlığını yaptığı kongrede 67 delegenin tamamının oyunu alan Sinan Sunguroğlu yeniden başkan seçildi.

  Kongrede bir konuşma yapan İl Başkanı Kiraz,  Aralık ayında il kongresinin ocak ayında ise büyük kurultayı gerçekleştireceklerini söyledi.

 Darende´de bilirlik içerisinde kongre yapmanın gururunu yaşadığını aktaran Kiraz: ?Buradaki yönetim değişikliklerinin hepsi partiye hizmet içindir. Bizim için asıl olan, bizim hep birlikte verdiğimiz mücadeledir. Basına uygulanan sansürlere baktığımızda, karartmalara baktığımızda, kayyumlara baktığımızda basını özgür olmayan bir ülkenin, halkının da özgür olması mümkün olmadığını düşünüyoruz.?  dedi.

 Güven tazeleyen Başkan Sunguroğlu ise, ufak hesapların, kişisel kırgınlıkların bir kenara bırakılarak CHP´yi iktidara taşımayı herkesin görev edinmesi gerektiğini ifade etti.

 Sunguroğlu, ?Bugün ufak hesapların, kişisel kırgınlıkların bir kenara bırakılması, üzerimize zimmetli olan demokratik değerlerin korunması için bir araya gelme zamanıdır. Bunun öncülüğünü tabii ki, Cumhuriyet Halk Partisi yapacaktır. Demokratik, laik Cumhuriyetin korunması, devam ettirilmesi için çok ama çok çalışma zamanıdır? dedi.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu  da kongreye gönderdiği mesajda birlik ve beraberlik vurgusu yaprak kongrenin hayırlı olmasını diledi. Kongrede ayrıca CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba´nın da mesajı okundu.

67 delegesi bulunan CHP ilçe teşkilatı çoğunluğu sağlayarak yeni yönetimini belirledi.

Kongrede yönetime şu isimler seçildi; Gazi Alparslan, Fehmi Karaca, Muzaffer Keleş, Şemi Kortekin Baykal, Erol Sağlam, Haluk Ormancı, Hamza Akan, Selami Eren, Ünal Özdemir, Paşa Özcan