Cezayir Cumhurbaşkanı danışmanından Darende´ye övgü

Cezayir Milli Arşivleri Genel Müdürü ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Prof. Dr. Abdelmadjid Chikhi ve beraberindeki heyet, Somuncu Baba Külliyesi´ni ziyaret etti.

Cezayir Cumhurbaşkanı danışmanından Darende´ye övgü
Gündem 24.03.2018 10:31:32 2301 0

Yunus Emre Enstitüsü´nün yürütmekte olduğu kültür, kamu ve bilim diplomasisi çerçevesinde ilçemize gelen Cezayir Milli Arşivleri Genel Müdürü ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Prof. Dr. Abdelmadjid Chikhi ve beraberindeki heyet, Somuncu Baba Külliyesi´ni ziyaret etti.

İnanç ve doğa turizminin mola noktasındaki Somuncu Baba Külliyesi´ni beraberindeki Cezayirli rektör, dekan ve bölüm başkanları ile gezen Chikhi, ziyaret sonrası AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Yunus Emre Enstitüsünün yürüttüğü mobil matematik müzesini ziyaret için burada olduklarını belirterek, kadim İslam kültürünün ortak özelliklerini burada hissettiklerini söyledi.

Külliyede, insanlığa büyük bir önem ve değer verildiğini gördüğünü aktaran Chikhi, ?Biz burada derin bir ruhi şuur hissettik. Buradaki yürütülen çalışmalara baktığımda İslam geleneğine bağlı bir gelenek gördüm. Burada gördüklerim biz Müslümanlar aynı kaynaktan geldiğimizi hissediyor. Külliye güzel bir İslam motifiyle işlenmiş, kapıdan girer girmez kalbinize dokunan ve gözlerden önce size kendisini hissettiren ayrı bir ruh var. Allah dostlarının olması, bu güzel İslam eserini gönüllerde çok farklı hissettiriyor. Buraya gelen herkesin kendisinin ne olduğunu mutlaka hissettiğini düşünüyorum. Bu sebeple burayı görmekten öte insanların buradaki havayı teneffüs edip bu mübarek yerde bir süre yaşaması, iç dünyasında büyük huzura yol açacaktır.? dedi.

Chikhi ve beraberindeki heyet daha sonra, ilçedeki tarihi ve turistik mekanları gezdi.

Malatya Beydağı Konteyner Kenti´nde bulunan mobil matematik müzesini ziyaret etmek için ilçeden ayrıldı.