Çarşıda otopark sorunu büyüyor

Otopark sorununun her geçen gün büyüdüğü ilçemizde araç sahipleri, esnaflar ve vatandaşlar sorunun ortadan kaldırılması için yetkililerden çözüm bekliyor.

Çarşıda otopark sorunu büyüyor
Gündem 21.06.2019 14:33:49 3012 0

Otopark sorununun her geçen gün büyüdüğü ilçemizde araç sahipleri, esnaflar ve vatandaşlar sorunun ortadan kaldırılması için yetkililerden çözüm bekliyor.

Darende´nin temel sorunlarının başında gelen ve yıllardır çözülemeyen otopark sorunu, her geçen gün artan araç sayısıyla ulaşımı ve ticari hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Pazartesi ve Cuma günleri kırsal mahallelerden gelen vatandaşlarla birlikte iki katına çıkan araç trafiği, vatandaşların alışveriş yapmasını etkilerken rastgele park edilen araçlar, trafikte aksamalara da neden oluyor.

Yaz aylarında gurbetçi hemşehrilerimizin gelmesiyle de daha yoğunlaşan araç trafiği, ortaya çıkardığı keşmekeş görüntüsüyle vatandaşların tepkisini çekiyor.

Durumdan rahatsızlık duyan Ali Seydi Karabacak, ilçe merkezine giren bir yabancının ortada dönüp durduğunu ve daha sonra park edecek yer bulamadığı için tekrar çıktığını söyledi.

Bir an önce açık veya kapalı otopark yapılarak trafiğin rahatlatılması gerektiğini belirten Karabacak, ?Bizler arabalarımızı park edecek bir yer bulamıyoruz. Özellikle trafiğin yoğun olduğu merkezde park halindeki araçlar trafiğin seyrini aksatıyor. Çarşıda araç park alanları neredeyse yok. Birçok sorun gibi park problemi de gün geçtikçe büyüyor. Müsait bir araç parkının olmayışı sorun olmaktan öte zaman zaman cana zarar verebilecek konumda tehlikeler oluşturuyor. İşimizi görebilmek için aracımızı bulduğumuz en müsait yere park etmek istediğimiz zaman ya aracımıza cezai işlem yapılıyor, ya da aracımızı park ettiğimiz yerden oluşan yoğunluk yüzünden çıkarmada oldukça güçlük çekiyoruz. İlçemizde park sorunu gidermek adına daha geniş bir parkın yapılması gerekir. Bu konuda yetkilerden çözüm bekliyoruz.? dedi.

Çarşı esnafı da zabıta ekiplerinin her ne kadar merkezdeki araç akışını kontrol etmeye çalışsa da, alınan önlemlerin sorunun çözümünde yetersiz kaldığı belirtti.

Öte yandan Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı´ndan edinilen bilgiye göre ilçe merkezinde otopark alanı yapılması için alan belirlendiği ve meclisten çıktığı öğrenildi. Nereye ve ne zaman yapılacağı konusunda henüz net bir bilgi olmadığı da belirtildi.