Büyükşehirden Darende´ye park

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından eski belediye lojmanlarının olduğu 3 dönümlük alana modern bir park kuruyor.

Büyükşehirden Darende´ye park
Gündem 8.06.2017 12:01:43 1494 0

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından eski belediye lojmanlarının olduğu 3 dönümlük alana modern bir park kuruyor.

Ailelerin gezip dinlenebileceği, gençlerin spor aktiviteleri yapabileceği, çocukların ise oynayabileceği alanlar oluşturulması konusunda yoğun çalışmalar sergileyen Büyükşehir Belediyesi, merkezde yaptığı yeşil alan ve park düzenleme çalışmalarını ilçelerde de sürdürüyor.

Daha önce başta merkez ilçeler olmak üzere Akçadağ, Doğanşehir, Arapgir ve Kale de park düzenleme çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi ilk defa Darende´ye park yapıyor.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından ihalesi yapılan Park, Darende Belediyesi tarafından yıkılarak kaldırılan belediye lojmanlarının olduğu Heyiketeği Mahallesi´nde Malatya-Kayseri karayolu üzerinde yaklaşık 3 bin metrekarelik bir alandan oluşuyor. Önümüzdeki günlerde yer tesliminin yapılarak inşaat çalışmalarının başlayacağı park içerisinde, bin 100 metrekare çim alanı, 220 metrekare çocuk oyun alanı, 185 metrekare basketbol sahası, 150 metrekare fitness alanı, piknik masaları, çocuk oyun grupları, oturma bankları ve çeşmeler olacak.

İlçedeki vatandaşların en büyük isteklerinden biri olan çocuk oyun alanlarının oluşturulması, ilçe halkı tarafından memnuniyetle karşılandı.


Anahtar Kelimeler: Büyükşehirden Darende park