Büyükşehirden 3 yeni köprü

Malatya Büyükşehir Belediyesi, ilçemizde 3 yeni köprü ile ulaşımı kolaylaştırıyor.

Büyükşehirden 3 yeni köprü
Gündem 31.10.2017 11:54:00 1326 0

Malatya Büyükşehir Belediyesi, ilçemizde 3 yeni köprü ile ulaşımı kolaylaştırıyor. 

Kent genelinde yol açma, genişletme ve asfaltlama hizmetlerine devam eden Büyükşehir Belediyesi, daha güvenli ulaşım için ilçemizin çeşitli mahallelerinde ihtiyaç duyulan köprülerin yapımını da yoğun bir şekilde sürdürüyor.

 Çalışmalar kapsamında ilçemiz Sıragoz ve Şeyhli Mahallelerinin ulaşımını sağlayan Hacılar Köprüsü yenilendi. Eski köprünün yerine tek gözlü 6,5 metre yüksekliğinde, 9 metre genişliğinde ve 13 metre uzunluğunda yeni bir köprü yapıldı.

 Yıkılan Ayvalı köprüsünün yerine ise 5 metre yüksekliğinde 11 metre genişliğinde 12 metre uzunluğunda bir köprü yapıldı. Mahalle içi ulaşımı sağlayan köprünün giriş ve çıkışında ise dolgu çalışmaları devam ediyor. 

Çınar Mahallesinin ulaşımını sağlayan yolun üzerine ise 5 metre yükseklikte, 11 metre genişliğinde, 12 metre uzunluğunda tek gözlü köprü yapılarak hizmete açıldı.

 Büyükşehir Belediyesi yapımının büyük bölümünü 2016 yılında tamamladığı Hisarcık köprüsündeki son rötuşları da tamamlayarak köprüyü hizmete açtı. 4 gözlü yapılan Hisarcık köprüsü ise 4 metre yüksekliğinde 10 metre genişliğinde ve 20 metre uzunluğunda yapıldı.

 Muhtardan Başkan Çakır´a teşekkür

 Ayvalı Mahallesinde yapılan çalışmaları değerlendiren Mahalle Muhtarı Efendi Şahin, yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır´a teşekkür etti.

 Şahin ?Köprümüz tamamlandı. Yine mahallemizde 25 kilometreye yakın asfalt öncesi altyapı çalışmaları yapıldı. Emeği geçen herkese bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz? dedi.


Anahtar Kelimeler: Büyükşehirden yeni köprü