Büyük Zaferi´nin 95. yıldönümü

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla ilçemizde tören düzenlendi

Büyük Zaferi´nin 95. yıldönümü
Gündem 31.08.2017 08:27:59 967 0

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla ilçemizde tören düzenlendi. Törende, Kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı.

 Anıta çelenklerin sunulmasının ardından törende konuşan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Gökhan Bahadır, tarih boyunca hür ve bağımsız bir şekilde varlığını devam ettiren Türk milletinin, Mondros Mütarekesi ve Sevr anlaşmasına rağmen bağımsızlık mücadelesini kazanmasını bildiğini söyledi.

Bahadır, 19 Mayıs 1919´da Atatürk´ün Samsuna çıkmasıyla, lideriyle kucaklaşan Anadolu´nun, Atatürk´ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı´nı başlattığı bilgisini verdi.

 ? Şehitlik ve gazilik, vazgeçilmez bir tutkudur?

Günün anlamına ilişkin konuşmayı yapan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Ayhan Koç, ?Şerefli bir hayat gerektiğinde vazgeçilmez değerler uğrunda canı feda etmeyi göze almakla yaşanır. Bunun için yüce dinimiz vatan savunmasından kaçmayı büyük günah saymıştır. Bundan dolayıdır ki, inancı gereği ve aşırı bir vatan sevgisinden dolayı milletimiz için şehitlik ve gazilik, vazgeçilmez bir tutkudur, bir şereftir.? dedi.

Törenin sonunda Kaymakam Vekili Tolga Özdemir, askerler başta olmak üzere katılımcıların bayramlarını kutladı. Askeri yetkililerle bir süre sohbet eden Özdemir, Kıbrıs Gazisi Mustafa Mert´i de özel kıyafetiyle törene katılarak renk kattığı için tebrik etti.

Törene, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Murat Köse, Belediye Başkanı Süleyman Eser, Cumhuriyet Savcısı Cesur Sunar, resmi kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgüt yöneticileri törenin ardından Kaymakamlığa geçerek ziyarette bulundu.


Anahtar Kelimeler: Büyük Zaferi yıldönümü