Büyük Zafer 104. yılında törenlerle kutlandı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin 104. üncü yıl dönümü dolayısıyla ilçemizde törenler düzenlendi.

Büyük Zafer 104. yılında törenlerle kutlandı
Gündem 19.03.2019 08:11:34 1469 0

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin 104. üncü yıl dönümü dolayısıyla ilçemizde törenler düzenlendi.

Darende´deki ilk törende Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Daha sonra Hasan Gazi Türbesi ve Şehitler Abidesi´nde dua merasimi düzenlendi. İlçe Müftüsü Nurullah Birlik tarafından yapılan duanın ardından abide gezildi.

Somuncu Baba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin salonun da Mehmet Emin Ilıcak Fen Lisesi tarafından düzenlenen etkinlikte, Kur´an-ı Kerim okunması, öğrencilerin günün anlamına ilişkin şiir ve hazırladıkları oratoryo gösterilerini sunmasıyla başladı.

Törende bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Enver Zengince, Çanakkale´yi Çanakkale yapan, bitmek bilmeyen düşman mermilerinin sesi değil, yaralı düşman askerini sırtına alarak onu düşman mevziisine kadar götürmek, işgalci askerlere karşı insanlık dersi veren kahraman Mehmetçik olduğunu söyledi.

Zengince, öğrencilere ve katılımcılara seslenerek, ?1915 yılında Çanakkale muharebesinde o zaman İngiltere ve Fransa olmak üzere tarihinde yenilgi yüzü görmemiş kibir abidesi Armada´yı Çanakkale Boğazına gömmüş bir milletin fertleriyiz.? dedi.

Yeni Zelanda´daki terör saldırısını kınayan Kaymakam Zengince, ?Vatanımızın mukaddesatı ve namusu için o dönem canlarını feda eden aziz şehitlerimiz gibi bizde kanla sulanmış vatan toprağını bundan sonrada yine aynı duygularla muhafaza edeceğiz. Geçtiğimiz günlerde yaşanan Yeni Zelanda´daki saldırıyı lanetliyor hayatını kaybedenleri rahmetle anıyorum. Kosova Savaşından tutunda Gürcü Krallığına kadar yapılan seferlerin hepsi oradaki tüfekte teker teker yazılıydı. Yine Avrupa Birliğinin geçtiğimiz günlerde yayınlanan ilerleme raporunda çok önemli maddeler vardı. Bunlardan üç tanesi özellikle Kıbrıs´taki askeri varlığa son vermesi, Akkuyu Nükleer Santrali´nin derhal kapatılması ve Ayasofya´nın ibadethane olarak açılmaması. Biz dünyadaki gelişmiş ülkelerle birlikte olmayı elbette politika edineceğiz. Tarihimizi de hiçbir zaman unutmayacağız. Atalarımızın mukaddesatımızı çiğnetmeme uğruna verdiği mücadeleyi kendimize ilke kabul ederek gayretli bir şekilde çalışacağız.? diye konuştu.

Konuşmaların ardından, il ve ilçe genelinde yapılan Çanakkale Zaferini anlatan şiir yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Öte yandan ilçedeki yurtlarda öğrencilere, öğle yemeği olarak çorba, hoşaf ve ekmekten oluşan Çanakkale menüsü ikram edildi.

Törene, Jandarma Komutanı Teğmen Ufuk Kale, Cumhuriyet Savcısı Cahit Şar, Cumhuriyet Savcısı Emine Örs, Hakim Hakan Erdem, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Denizhan, İlçe Milli eğitim Müdürü Fevzi İnce, resmi kurumların müdürleri, siyasi parti temsilcileri, gazi ve şehit yakınları katıldı.