Bir hayal daha gerçek oluyor

Darende´nin en büyük eksikliklerinden biri olan ve yıllardır çözüm bekleyen küçük sanayi sitesi projesi için yapım çalışmalar başlıyor.

Bir hayal daha gerçek oluyor
Gündem 23.02.2018 21:18:49 1571 0

Darende´nin en büyük eksikliklerinden biri olan ve yıllardır çözüm bekleyen küçük sanayi sitesi projesi için yapım çalışmalar başlıyor.

Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser ve Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi tarafından Belediye´ye ait sosyal tesiste sanayicilerle istişare toplantısı düzenlendi.

Başkan Süleyman Eser, toplantıda yaptığı konuşmada, Darende Küçük Sanayi Sitesi´nin ilçenin geleceğine doğrudan etki edecek önemli ve büyük bir proje olduğuna değinerek önümüzdeki günlerde ilk kazmanın vurulacağını belirtti.

Başkan Eser, verimli ve samimi bir toplantı gerçekleştirdiklerini kaydederek, ?İlçemiz için tarihi anlardan birine şahitlik ediyoruz. Her başkan adayının sözünü verdiği her dönem gündem olup sonra unutulduğu ilçemizin kanayan yaralarından birisine daha neşter vurmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm esnafımızın aklında gönlünde zerre şüphe kalmadan projemize destek vermesi, ilçemiz için büyük yeniliklerin başlangıcı olacaktır.? dedi.

?Çarşı merkezinde sanayici ve imalatçı bırakmayacağız?

Sanayi sitesi yapımı ve devamındaki süreçte belediye olarak neler yapacaklarını aktaran Eser, şu bilgileri verdi;

?Sanayi sitemizin inşaatını, Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi başkanlığında Karagülleler Ltd. Şti üstlenerek yapımına başlayacak. Belediye olarak bizde denetim ve altyapı hizmetini gerçekleştireceğiz. 6 ay içerisinde tamamlanarak 2018 yılında hizmete girmiş olacak. Çarşı merkezinde sanayici ve imalatçı bırakmayacağız. Belediye Meclisi´nde alacağımız karar ile ilçe merkezinde sizlerin yaptığı işleri ve diğer imalatçıların taşınması için karar çıkaracağız. 105 yeni dükkân inşa edilecek ve tüm hemşehrilerimin oradan dükkân almasını sağlayacağız. Dükkânların ilk önceliği kiracı esnaflarımızındır. Hemşehrilerimizden ilk etapta bankada kooperatifimizin açtığı emanet hesaba para yatırmalarını istiyoruz. Ay sonuna kadar başvurular 100´ü geçecektir. Dışarıdan da çok talep var, yatırım amaçlı dükkân almak isteyenler bizi arıyor. Bizim önceliğimiz hali hazırdaki esnaflarımız o sebeple Mart ayı başında alt yapı çalışmaları başlayacak. İlçemize ve esnaflarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.?

Başkanın fedakârlığı olmasaydı sanayi sitesi imkânsızdı

Yüklenici firma sorumlusu Hamit Karagülle de, 65 bin TL ye mal edecekleri dükkânlar için ilk etapta 10 bin TL emanete para yatırılmasını istediklerini belirterek, ?Başkanımızın isteği üzerine esnaflarımızı dükkân sahibi yapmak için bizlerde taşın altına elimizi koyduk. TOKİ´nin hazırladığı projeyi 3/1 fiyatına yapıp teslim etmek için Belediyemiz ile birlikte çalışma başlattık. Esnaflarımızın çok uygun fiyata dükkân sahibi olmalarını onlar kadar bizde arzu ediyoruz. Mart ayı gibi işe başlayıp 5-6 ay sonra teslime hazır hale getireceğiz. Çıktığımız bu yolda Allah hayırlı etsin.? dedi.

Esnaflar ise, fikirlerini ve beklentilerini dile getirerek, yıllardır dillendirilen fakat hiçbir zaman hayalden öteye gitmeyen bir projeyi hayata geçirdiği için Başkan Eser ve taşın altına elini koyan herkese teşekkür etti.

Toplantı hatıra fotoğrafı çektirilerek tamamlandı.


Anahtar Kelimeler: hayal daha gerçek oluyor