Binlerce ailenin kurban sevincine ortak oldu

Es-Seyyid Hulusi Efendi Vakfı, hayırseverlerin bağışladığı hisse kurbanla yurtiçinde binlerce ailenin sofrasını bereketlendirdi.

Binlerce ailenin kurban sevincine ortak oldu
Gündem 16.08.2019 12:18:08 1637 0

Es-Seyyid Hulusi Efendi Vakfı, hayırseverlerin bağışladığı hisse kurbanla yurtiçinde binlerce ailenin sofrasını bereketlendirdi.

Her yıl yurtiçi ve yurtdışı yardım organizasyonlarıyla on binlerce ailenin bayram sevincine ortak olan Hulusi Efendi Vakfı, bu yılda Türkiye genelinde yapmış olduğu yardımlarla temsilcilikleri bulunan illerde ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdü.

Vakıf tarafından yapılan yazılı açıklamada, binlerce hisse sahibinin kurban bağışını, İslami usullere göre nezih tesislerde kesimi yapılıp başarılı organizasyon ile ihtiyaç sahibi ailelere, yurt öğrencilerine ve hafızlık kursu talebelerine ulaştırıldığı bilgisi verildi.

Amaçlarının sadece et dağıtmak olmadığını, bayram sevincini yaşatmak ve ayrıca dualara ortak olmak olduğunun dile getirildiği açıklamada şunlara yer verildi;

?Kurban kesimi, Bursa´da Et Balık Kurumu´na ait modern bir tesiste ve sağlıklı koşullarda yapıldı. Veteriner gözetiminde denetlenen kurbanlıklar kesime alındı. Daha sonra poşetlere tek parça et olarak bölünen hisseler, karton kutularla muhafaza altına alınarak önceden belirlenen 51 ildeki adreslere soğutuculu tırlar ile gönderildi. İllerde bulunan temsilciliğimiz aracılığı ile isim ve adresleri belirli ihtiyaç sahibi ailelere gün içerisinde teslim edildi.?

Bağışçılara teşekkür edilerek kurban yardımlarının her yıl artarak devam edileceği belirtilen açıklamada, birlik ve beraberliğin en güzel sembolü olan bayramlarda, yardımlaşma duygusunun oluşturduğu iklimin insanlığın düşmanı olan sorunlara merhem olacağı vurgulandı.