Belediyeden vatandaşlara aşure ikramı

Darende Belediyesi tarafından hazırlattırılan 3 bin kişilik aşure, Hacı Hasan Akyol Çarşısı Meydanında vatandaşlara ikram edildi.

Belediyeden vatandaşlara aşure ikramı
Gündem 23.09.2018 15:49:03 1168 0

Darende Belediyesi tarafından hazırlattırılan 3 bin kişilik aşure, Hacı Hasan Akyol Çarşısı Meydanında vatandaşlara ikram edildi.

Dört yıldır geleneksel hale getirilerek düzenlenen etkinlikte kazanların başına geçen Kaymakam Enver Zengince ve Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, ilçe protokolüne, vatandaşlara ve öğrencilere aşure ikramında bulundu.

Kaymakam Zengince aşure dağıtımında bir konuşma yaparak, güzel etkinlik için Başkan Eser´e teşekkür ederek birlik ve beraberliğin önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Başkan Eser de yaptığı açıklamada, sosyal belediyecilik anlayışıyla aşure geleneğine sahip çıktıklarını ifade ederek; "Muharrem ayı önemli bir ay. Bu geleneği en iyi şekilde yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz. Dört yıldır geleneksel hale getirdiğimiz etkinlikle vatandaşlarımıza aşure ikram ediyoruz. Bu güzel günde herkes birlik ve huzur ortamında bir araya geliyor.? dedi.

Eser, aşurenin toplum yaşantısında önemli bir yer tuttuğunu hatırlatarak, ?Muharrem ayı dayanışma, paylaşma, sevgi ve muhabbet ayıdır. Böylesi özel günler milletçe beraberliğimizin daha da güçlenmesine birer vesile teşkil ediyor. Darende Belediyesi olarak kültürel değerlerimizin yaşatılması konusunda gereken duyarlılığı her fırsatta gösteriyoruz.? diye konuştu.

Altı kazanda 3 bin kişi için hazırlanan aşure, 10 belediye personelinin servisi ile vatandaşlara ikramda bulunuldu. Geleneksel hale getirilen aşure etkinliğinden mutlu olan vatandaşlar da, Başkan Eser´e teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdi.

Etkinliğe, ilçe protokolü ile beraber, resmi kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.