Belediyeden vatandaşlara aşure ikramı

Darende Belediyesi tarafından 2 bin kişilik hazırlatılan aşure, Demokrasi Meydanı´nda vatandaşlara ikram edildi.

Belediyeden vatandaşlara aşure ikramı
Gündem 31.10.2017 12:06:16 874 1

Darende Belediyesi tarafından 2 bin kişilik hazırlatılan aşure, Demokrasi Meydanı´nda vatandaşlara ikram edildi.

Üç yıldır geleneksel hale getirilerek düzenlenen etkinlikte kazanların başına geçen Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, vatandaşlara, ilçe protokolüne ve öğrencilere aşure ikramında bulundu.

Başkan Eser, aşure dağıtımında yaptığı açıklamada, sosyal belediyecilik anlayışıyla aşure geleneğine sahip çıktıklarını ifade ederek; "Muharrem ayı önemli bir ay. Bu geleneği en iyi şekilde yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz. Üç yıldır geleneksel hale getirdiğimiz etkinlikle vatandaşlarımıza aşure ikram ediyoruz. Bu güzel günde herkes birlik ve huzur ortamında bir araya geliyor.? dedi.

Eser, aşurenin toplum yaşantısında önemli bir yer tuttuğunu hatırlatarak, ?Muharrem ayı dayanışma, paylaşma, sevgi ve muhabbet ayıdır. Böylesi özel günler milletçe beraberliğimizin daha da güçlenmesine birer vesile teşkil ediyor. Darende Belediyesi olarak kültürel değerlerimizin yaşatılması konusunda gereken duyarlılığı her fırsatta gösteriyoruz.? diye konuştu.

Beş kazanda 2 bin kişi için hazırlanan aşure, 10 belediye personelinin servisi ile vatandaşlara ikram da bulunuldu. Geleneksel hale getirilen aşure etkinliğinden memnun olan vatandaşlar da, Başkan Eser´e teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdi.

Etkinliğe, Kaymakam Enver Hakan Zengince, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Mustafa Köse, Cumhuriyet Savcısı Emine Örs, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, resmi kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.