Belediye´den ?Birlik Aşuresi´ etkinliği

Darende Belediye Başkanlığı tarafından Muharrem ayı dolayısıyla ?Birlik Aşuresi´ etkinliği düzenlendi.

Belediye´den ?Birlik Aşuresi´ etkinliği
Kültür-Sanat 23.10.2015 16:45:44 872 0

 

    Darende Belediye Başkanlığı tarafından Muharrem ayı dolayısıyla ?Birlik Aşuresi´ etkinliği düzenlendi.

    Çarşı merkezinde düzenlenen etkinliği bin kişi civarında vatandaş katıldı. Darende´nin birlik ve beraberliğini örnek gösteren Kaymakamı Ali Türk ve Belediye Başkanı Süleyman Eser, kepçe ile vatandaşlara aşure dağıttı.

    Belediye Başkanı Süleyman Eser´i örnek ve güzel bir geleneği yaşatmaya gösterdiği gayretten dolayı tebrik eden Kaymakam Türk, ?Eğer biz bir kalem olursak bizim kırılmamız çok kolay olur. Biz 5 kalem olursak ancak bizi güçlü bir insan kırabilir. Bu kalem 20- 30 artarsa bunu kırabilecek bir güç hiçbir dünyada yoktur. Bugün aşure gününü kutluyoruz. Aşure´nin içerisinde malumunuz bir çok gıda, meyve ve sebze var. Bu yiyecekler nasıl bir araya geldiğinde bu muhteşem tadı yemeği oluşturuyorsa bizim birliğimiz ve beraberliğimizde işte aşure gibi mükemmel olacaktır. Son zamanlarda ülkemize yönelik yapılan saldırılarda biz bir olduğumuzu bu tür etkinliklerle gösterdiğimiz sürece hiçbir güç bizim yükselişimizi durduramayacaktır.? dedi.

    Başkan Eser de yaptığı konuşmada Aşure Günü´nün tüm Türk İslâm Dünyası´na hayırlar getirmesini; yaşanan sıkıntı ve acıların son bulmasını temenni etti.

    Eser, tarihte Aşure Günü´nde önemli olayların yaşandığına dikkat çekerek, ?İnancımıza göre bu günde birçok önemli olayın meydana geldiği kabul edilerek bu güne kıymet atfedilir. Hz. Âdem´in işlediği günahtan sonra tövbesinin kabul edilmesi, Hz. İdris´in diri olarak göğe yükseltilmesi, Hz. Nuh´un gemisinin tufandan kurtulması, Hz. İbrahim´in ateşte yanmaması, Hz. Yakup´un oğlu Hz. Yusuf´a kavuşması, Eyyub Aleyhisselâm´ın hastalıklarının iyileşmesi, Hz. Musa´nın Kızıldeniz´den geçip İsrailoğulları´nı Firavun´dan kurtarması, Hz. İsa´nın doğumu ve ölümden kurtarılıp göğe yükseltilmesinin bugüne denk geldiğine inanılmaktadır.? dedi.

   Toplum olarak birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Eser; ?Kerbela´da, 1373 yıl önce şehit olanları rahmetle ve minnetle anıyor; Orta Asya´nın, Anadolu´nun ve Balkanların Müslümanlaşmasına ve Türkleşmesine katkısı olan ecdadımızı şükranla ve rahmetle yâd ediyor; Muharrem Ayı´nın ülkemizin birliğine, dirliğine ve kardeşliğine güzel vesileler oluşturmasını canı gönülden diliyorum. Türk İslâm Dünyası´na hayırlar getirmesini; yaşanan sıkıntı ve acıların son bulmasını temenni ederek Aşure Gününü tebrik ediyorum.? ifadelerini kullandı.

   İlçe vaizi İbrahim Ateş´in yaptığı duanın ardından Kaymakam Ali Türk ve Başkan Eser kepçelerle vatandaşlara aşure dağıttı. Türk ve Eser vatandaşların arasında ikram edilen aşureleri tattı.

   Aşure geleneğini yaşattığı için Belediye Başkanı Eser´e teşekkür eden vatandaşlarda ikram edilen Aşure den yedi.