Belediye Personeline ?İş Güvenliği? semineri verildi

Darende Belediye Başkanlığı´nca belediye personeline "İş Sağlığı ve Güvenliği" eğitimi verildi.

Belediye Personeline ?İş Güvenliği? semineri verildi
Gündem 5.02.2016 09:30:22 1134 0

 

Darende Belediye Başkanlığı´nca belediye personeline "İş Sağlığı ve Güvenliği" eğitimi verildi.

Darende Öğretmenevin de verilen seminerde, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Talha Cavit Taşkıran, belediye personeline bilgi verdi. Temizlik İşleri ve Fen İşleri Müdürlüğü çalışanları ile belediye hizmet binasında çalışan işçilerin de katıldığı eğitim seminerinde, ´İş Sağlığı ve Güvenliği´ konusu ele alındı.

Taşkıran, sinevizyon eşliğinde gerçekleştirdiği sunumda, iş sağlığının sadece bedensel olarak anlaşılmaması gerektiğini belirterek, iş sağlığının tüm mesleklerde çalışanların bedensel, ruhsal ve sosyal yönden iyilik hallerinin en üstün düzeyde tutulması, sürdürülmesi ve geliştirilmesi çalışmaları olduğunu söyledi.

Seminerde; iş sağlığı ve güvenliğinin temel unsurları, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, ergonomi, kişisel koruyucu donanım kullanımı, meslek hastalıklarının sebepleri, biyolojik risk etmenleri, ilk yardım ve kurtarma konuları hakkında personele bilgi veren Taşkıran, "Burada aldığınız bir günlük eğitim sizi yaşayabileceğiniz birçok iş kazasından koruyacaktır.? dedi.

Eğitim seminerine katılan Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser de, son zamanlarda artan iş kazalarına değinerek: ?Ülkemizde yaşanan iş kazalarında birçok işçimiz hayatını kaybediyor. Bunların önüne geçmek için eğitim ve kontrollü olmamız gerekli. Burada verilen eğitimleri önemsemenizi, çalıştığınız yerlerdeki koşulları değerlendirerek eksik ve yanlış olan kusurları idarecilere bildirmenizi istiyoruz. Güvenli, sağlıklı ve huzurlu çalışma alanları oluşturduğumuzda daha güzel hizmet vermemize neden olacaktır. Sizler doktor bir belediye başkanına sahip olduğunuz için şanslısınız. Bizler sağlıklı bir ekiple güzel hizmetler vermek için çalışıyoruz.? dedi.