Başpehlivanlığı Hüseyin Gündüz aldı

İlçemizde bu yıl 65´incisi düzenlenen Zengibar Karakucak Güreşleri´nin başpehlivanı Hüseyin Gündüz oldu.

Başpehlivanlığı Hüseyin Gündüz aldı
Gündem 2.09.2018 08:23:12 2729 1

İlçemizde bu yıl 65´incisi düzenlenen Zengibar Karakucak Güreşleri´nin başpehlivanı Hüseyin Gündüz oldu. 

Darende Güreş Sahası´nda yıldızlar ve büyükler kategorisinde 530 pehlivanın katılımıyla düzenlenen organizasyonda, başpehlivanlık için Eren Dursun Turan ile Hüseyin Gündüz finalde karşılaştı. Çekişmeli geçen müsabakada rakibini yenen Gündüz, başpehlivan oldu.

Şehit Başkan Muhsin YAZICIOĞLU adına güreşen Başpehlivan Gündüz, yaptığı konuşmada, geçen yıl ikinci olduğu Zengibar Karakucak Güreşleri´nde bugün şampiyon olmanın gururunu yaşadığını söyledi.

Bu yıl farklı yerlerde düzenlenen çeşitli karakucak güreşlerinde de başpehlivan olduğunu hatırlatan Gündüz, "25 dakika gibi uzun süren bir final maçı oldu. Yorulduk ama çok güzel bir müsabaka oldu. Finale gelene kadar güreşen tüm rakiplerimi tebrik ediyorum. Çok güzel bir ortam vardı. Er meydanına emek veren Belediye Başkanımız Süleyman Eser başta olmak üzere büyüklerime teşekkür ederim." dedi.

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser ise hemşehrilerinin bugün güreşe doyduğunu belirterek, ata sporu olan karakucak güreşlerini gelecek nesillere aktarmak ve gurbetteki Darendeliler ile bir araya gelmek için bu etkinliği organize ettiklerini söyledi.

Güreş ağalığını ise 45 bin lirayla iş adamı Hamit Karagülle aldı.

Konuşmaların ardından dereceye giren güreşçilere çeşitli hediye ve ödülleri verildi.