Başkan Özkan, 2020 vizyon projelerini açıkladı

Belediye Başkanı İsa Özkan, göreve geldiği günden beri yaptıkları çalışmalar ve 2020 projeleri hakkında bilgi verdi.

Başkan Özkan, 2020 vizyon projelerini açıkladı
Gündem 6.11.2019 14:37:00 3343 1

Belediye Başkanı İsa Özkan, göreve geldiği günden beri yaptıkları çalışmalar ve 2020 projeleri hakkında bilgi verdi.

Esnaf Kefalet Salonu’nda düzenlenen programa, belediye encümenleri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Özkan, 6 aylık Belediye Başkanlığı süresince Darende’de yapılan çalışmaları kısaca anlatmasının ardından 2020 yılı ve sonrası projelerini sinevizyon görüntüleri eşliğinde izleyenlerle paylaştı.

Özkan, göreve geldiği günden itibaren, doğalgaz, öğrenci yurdu, belediye ek binası, asfalt çalışması, parke yapımı, Tohma çayı ıslahı, sulama kanalı yapımı, kadın konuk evi, belediye fırını, park, güreş festivali ve sünnet şöleni gibi hizmetleri yaptıklarını söyledi.

“İmar düzenlemesi, 3-4 müteahhitle yapılmış proje”

Darende’nin 1999’dan bugüne önündeki en büyük engelin imar sıkıntısı olduğuna değinen Özkan, “Göreve geldiğimizde şuuarlandırma ve imar düzenlemesi mahkeme kararıyla bozuldu. İmar düzenlemesi, 3-4 müteahhitle yapılmış proje. Bizde, inşaatları durdurduk diye ilçede birçok dedikodu oldu. Herkes bir şey söyledi biz bunların hepsine cevap vermek zorunda değiliz. 1999 yılında buyana uygulama 3 sefer değişmiş. Bir elbise 3 kişiye biçilmiş sökülmüş yeniden yapılmış. Bundan sonra bizde yapmaya gayret göstereceğiz. Dört dörtlük olur mu? Olması mümkün değil. Bu işin başında hemşehrimiz Zeki Sarılar var. Biliyorsunuz Sivas’ı ve Malatya’yı marka şehir yaptı. Şimdi de Darende’yi Türkiye’de örnek bir ilçe yapacağız.” dedi.

Sunum eşliğinde 2020 prestij projelerini anlatan Başkan Özkan, öncelikli olarak yapacakları hizmetleri şöyle sıraladı;

“Tohma menderes düzeltilmesi projesi, Aşudu Vadisi Projesi, İmar Revizyon Çalışması, Hacıderviş Mahallesi – Tohma Boyu Kentsel Dönüşüm Projesi, Peynir pazarı Projesi, Malatya-Darende Minübüs Yazıhane Binası Projesi, Turizm Danışma Ofisi ve Sosyal Tesis Projesi, Gençlik Merkezi Projesi, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Projesi, Çok Amaçlı Spor Sahaları Projesi, Hacılar Tarihi Taş Köprü Restorasyon Projesi, Aşağıulupınar Çarşı Projesi, İbrahim Yusuf paşalar Cami Restorasyonu, Hacıderviş Cami Restorasyonu, Günpınar Şelalesi otopark projesi, Millet bahçesi Projesi, Düğün Salonu Projesi, Balabanın kerpiç Evlerinin İlçe Turizmine Kazandırılması, Kerpiç Fabrikası ve Yeni Parke Taşı Fabrikası Açılması.”

“Bisiklet yolu sökülecek”

Özkan, son olarak kamulaştırılması yapılmayan bisiklet yolunun, belediyeye 70 milyon liralık borç yükü getireceği için sökülerek ve hak sahiplerine teslim edileceğini aktardı.