Başkan Eser´den mahallelere bayram ziyareti

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Kurban Bayramı´nın son günü kırsalda bulunan mahallelere bayram ziyaretinde bulunarak yapılması düşünülen taziye evleri hakkında bilgi aldı.

Başkan Eser´den mahallelere bayram ziyareti
15.09.2016 16:38:34 2332 1

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Kurban Bayramı´nın son günü kırsalda bulunan mahallelere bayram ziyaretinde bulunarak yapılması düşünülen taziye evleri hakkında bilgi aldı.

Günpınar Mahallesi´nde düzenlenen kahvaltı ve bayramlaşma programına katılan Başkan Eser, daha sonra Göllüce, Nur Kuyusu, Karabacak ve Ak Pınar, mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelerek bayramlaştı.

?Hem bayramlaşıyoruz hem de sorunları dinliyoruz?

Nurkusu Mahallesinde iş adamı Yasin Gürbüz´ün evine konuk olan Eser burada yaptığı konuşmada, kırsalda bulunan mahallerin genel sorunlarının içme suyu, yol, mahalle konakları ve taziye evleri olduğunu aktardı.

Yöre halkının duyarlı ve yardımsever olduğunu kaydeden Eser, ?Mahallerimizin il dışındaki hayırsever iş adamları ile yaptığımız görüşmeler neticesinde, Nur Kuyusu, Karabacak, Ak Pınar mahallelerimize taziye evleri inşa edeceğiz. Belediye olarak biz elimizden gelen desteği vereceğiz. İşin büyük bir kısmını hayırsever iş adamlarımız üstlenecek. Böylelikle mahallelerimize güzel ve kalıcı eserler inşa etmiş olacağız.? dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile görüşüp mahalleleri grup yolu olarak birleştirildikten sonra gelecek yıl bahar ayı ile birlikte sıcak asfalt kaplanacağının bilgisini aktaran Eser, ?Vatandaşlarımızın ulaşım konusunda yaşadıkları sıkıntıyı yerinde görerek inceledik. Kışın az bir nüfusun yaşadığı mahallelerimizde yaz ayı itibari ile sayı binleri buluyor. Kısa bir süre önce bu konuyu büyükşehir belediyesi ile görüşerek durumun aciliyetini ilgili makamlara ilettik. Kendilerinin de yatırım programına aldığını gelecek yıl bahar ayı ile birlikte sıcak asfalt kaplamalarına başlanılacağını iletti. İnşallah gelecek yıl yollarımız en güzel şekilde yapılarak hizmete sunulacak.? diye konuştu.

Ziyaretlerde mahalle sakinlerinin evlerine konuk olarak hane halkı ile bayramlaşan Eser, çocuklara da çeşitli hediyeler vererek bayramlarını kutladı.

Bayramlaşma ziyaretinde Başkan Eser´e meclis üyeleri Mehmet İnci, Murat Doğan, Bekir Kalaycık, Bilal Yıldırım ve muhtarlar Mehmet Yıldırım, Nihat Çalışkan, Mehmet Turgut eşlik etti.