Başkan Eser, ?hayaldi gerçek oluyor?

Eser, Afşin, Elbistan, Divriği Doğalgaz Boru Hattı´nda incelemelerde bulundu. Darende´yi de içerisine alacak olan hattın yapım ihalesini alan VEMAK A.Ş. nin Şantiyesini ziyaret etti.

Başkan Eser, ?hayaldi gerçek oluyor?
Gündem 2.11.2015 11:07:23 1914 1

 

Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Afşin, Elbistan, Divriği Doğalgaz Boru Hattı´nda incelemelerde bulundu. Darende´yi de içerisine alacak olan hattın yapım ihalesini alan VEMAK A.Ş. nin Şantiyesini ziyaret eden Başkan Eser, yürütülen çalışmalar hakkında Şantiye Şefi İbrahim Emra´dan bilgiler aldı.

BOTAŞ tarafından 2011 yılında 1 milyon liralık ödenekle doğrudan yatırım programına alınan Afşin-Elbistan ve Divriği Doğalgaz Boru Hattı Projesinin ihalesi, 8 Nisan 2015 tarihinde yapılmış, ihaleyi 8 milyon 250 bin dolar teklif sunan VEMAK A.Ş. kazanmıştı. Yer teslimi yapıldıktan sonra şantiyesini, Darende-Gürün Karayolu üzerinde bulunan Yazıköy Mahallesi civarına konuşlandıran VEMAK A.Ş. ,pist açma ve boru hattı döşeme çalışmalarına başlamıştı.

Boru hattında çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Eser, gazetecilere açıklamalarda bulunarak ?Hayaldi, gerçek oluyor? dedi.

2017 de doğal gaz boru hattının tamamlanacağını aktaran Eser: ?Sayın Bakanımız Taner Yıldız´ın Elbistan´a teşrifleriyle ilk protokol imzalanmış ve çalışmalar başlamıştı. O zaman ki belirlemelere göre proje tamamlanma süresi 660 gün olarak tespit edildi. 2017 de tamamlanacak olan bu güzel proje, Darende´mize, Divriğ´e, Elbistan´a Afşin´e ve Gürün´e hayat verecek. 8 milyon dolarlık bir proje, 180 kilometrelik bir alanı kapsıyor. Darende´mize hayat verecek bu projeyi her aşamasında yakından takip ediyoruz. Şimdiye kadar 100 kilometrelik kısmında saha açma çalışması tamamlanmış durumda. Şantiye Şefimiz Nesibi Bey, İbrahim Bey, Saha Kontrol Amirimiz Ayhan Bey bu işi sıkı bir şekilde takip ediyorlar. Sizlerin de gördüğü gibi bu süreyi kısaltmaya çalışıyorlar. Söylediklerine göre 2016 yılı içerisinde tamamlayacaklarını belirttiler, inşallah çalışmalarında muvaffak olurlar ve bir an evvel proje tamamlanarak hayata geçer. Bizler de Darendeliler olarak, doğalgaza kavuşmuş oluruz. Ben burada bu çalışmada emeği olan tüm kardeşlerime teşekkür ederken, halkımıza memleketimize bu güzel hizmetin hayırlı olmasını diliyorum.? şeklinde konuştu.

Saha Kontrol Amiri Ayhan Özdemir de, yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler vererek: ?Projenin süresi 660 gün. Afşin-Elbistan arası 28 kilometre, Divriği kısmı 60 kilometre. Şu an projemizde 100 kilometrelik güzergâhımızı açtık. Yaklaşık 20 kilometre dizgi yaptık, 10 kilometreye yakın kaynak yaptık. Belirtildiği üzere projeyi erken teslim edebilmek için her türlü çabayı, gayreti gösteriyoruz. Başkanımızın ilk günden beri desteğini gördük ve görmeye de devam ediyoruz. Bugün bizleri ziyaret etmelerinden memnun olduk, ayrıca çalışmalarımızı takip ettiği için de teşekkürlerimizi iletiyoruz.? dedi.

Başkan Eser´in BOTAŞ hattındaki incelemelerine AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek eşlik etti.