Başkan Eser, ?Darende en güzel şekilde tanıtıldı.?

İstanbul Yenikapı´da düzenlenen Malatya Tanıtım Günleri´ne katılan Darende Belediyesinin kurduğu stant hemşehrilerimizden büyük ilgi gördü.

Başkan Eser, ?Darende en güzel şekilde tanıtıldı.?
Gündem 15.10.2018 14:21:29 544 0

İstanbul Yenikapı´da düzenlenen Malatya Tanıtım Günleri´ne katılan Darende Belediyesinin kurduğu stant hemşehrilerimizden büyük ilgi gördü. Dört gün süren tanıtım günlerinde yöresel tatlar ve ilçemize kazandırılan eserler anlatıldı.

Malatya Dernekler Federasyonu tarafından Yenikapı´da düzenlenen Malatya Tanıtım Günlerine Darende Belediyesi de katıldı.

 Alanda kurulan stantta ilçemizin yöresel tatları ve kazandırılan projeleri İstanbul´da yaşayan Malatyalı ve hemşehrilerimize anlatıldı. Stantta ikram edilen çay ve Somuncu Baba Ekmeği ´ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Standı ziyaret eden vatandaşlar Darende kayısısı, kenger sakızı ve yöresel yemekleri tatma imkânı bulurken diğer yandan ilçenin projelerine ilişkin bilgiler adı.

?En güzel şekilde tanıtıldı?

İstanbul´da gerçekleştirilen 2.Malatya Tanıtım Günlerinde Darende´yi bütün yönleriyle çok güzel şekilde tanıttıklarını ifade eden Belediye Başkan Dr. Süleyman Eser, ?Memleket hasretini yüreklerinde taşıyan hemşerilerimiz ile hasbihal etmenin, kucaklaşmanın ve bir arada olmanın sevincini yaşadık. Darende´yi bütün yönleriyle tanıtma imkânı yakaladığımız etkinliklerden en üst seviyede yararlandık.? dedi.

Hemşehrilerimizi en güzel şekilde ağırladıklarını anlatan Eser, ?Standımızı ziyaret eden misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayarak, ilçemizin tarihi ve kültürel dokusunu, yöresel ürünlerimizi, tarımsal ürünlerimizi ve coğrafik güzellikleri anlattık, her yönüyle başarılı geçen bir etkinlikten en iyi şekilde faydalandık. Darende´yi bir nevi İstanbul´a taşıdığımız tanıtım günlerinden istediğimiz geri dönüşleri aldık, standımızda ağırladığımız misafirlerimizin güzel düşünceleri, önerileri ve tespitleri bundan sonra ki hizmetlerimize ışık tutacaktır. Standımızda, uzakta olsalar da yüreği memleket sevgisi ile dolu gönül dostlarımızla hasret gidermenin ve muhabbet etmenin mutluluğunu yaşadık. Gurbetçilerimiz dört gün boyunca memleket özlemlerini dindirme fırsatı yakalarken, burada yaşayan diğer hemşehrilerimiz ise Darende hakkında detaylı bilgilere sahip oldular. Gurbette yaşayan hemşerilerimizin Malatya ile olan bağlarını güçlendirmek için bu tür kültürel etkinlikleri önemli görüyoruz.? diye konuştu.

?Standımızın yoğun ilgi görmesi bizi onurlandırdı?

Son olarak açtıkları standa gösterilen yoğun ilgi ve alakanın kendilerini onurlandırdığını anlatan Başkan Eser, ?Tarihi ve manevi kimliğini kendi içerisinde sağlam bir şekilde muhafaza eden ilçemizin tüm yönleriyle tanıtmak ve Belediye hizmetlerimizi daha geniş kesimlere duyurmak adına güzel bir etkinlikte yer almak bizleri mutlu etti. Bakanlarımızı, Valililerimizi, Milletvekillerimizi, Rektörlerimizi, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlarımızı, Sivil Toplum ve Meslek Örgütlerinin Başkanlarımızı, yazılı ve görsel medya kuruluşlarımızın değerli temsilcilerini standımızda ağırladık, ilçemiz ve belediye hizmetleri hakkında detaylı bilgiler sunduk. Yaptığımız röportajlar ve katıldığımız canlı yayınlarda tüm dünyaya Darende´yi Somuncu Baba Hazretleri´ni ve Hulusi Efendi Hazretleri´ni anlattık. Renkli, canlı ve hareketli bir görüntüye sahip olan standımız gurbetçilerimiz ve diğer misafirlerimizin buluşma noktasına dönüştü. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.? şeklinde tamamladı.