Başdirek Mahallesi güzelleşiyor

Malatya Valiliği´nin desteğiyle yapımına başlanılan Başdirek Mahallesi´ndeki kilit parke taşı döşeme ve çevre düzenleme çalışmaları tamamlandı.

Başdirek Mahallesi güzelleşiyor
Gündem 11.09.2019 16:04:41 2396 0

Malatya Valiliği´nin desteğiyle yapımına başlanılan Başdirek Mahallesi´ndeki kilit parke taşı döşeme ve çevre düzenleme çalışmaları tamamlandı.

Mahalle muhtarı Hakan Gökçe, çalışmalar hakkında bilgi vererek, uzun yıllar sonra bataklık halindeki yerlerin doldurularak kilit parke taşı ile kaplandığını söyledi.

Mahalle aralarının genişletildiğini gereksiz yapıların yıkılarak kaldırıldığını kaydeden Gökçe, ?Malatya´ya Valiliğimiz aracılığıyla mahallemize 21 bin metre kare kilit parke taşı döşendi. Tertemiz olan yollar ve çevresiyle gerçek bir mahalle görünümü kazandı. Muhtar olarak sözlerimi tutmanın güzel bir mahalle görünümü kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorumSon olarak kaldırım ve sosyal donatıların da tamamlanmasıyla istenilen düzeye ulaşmış olacağız.? dedi.

?Yeniden mahallemizin ismi Palanga olacak?

Gökçe, önceki yıllarda Başdirek olarak değiştirilen mahallenin ismini yeniden Palanga olacağını belirterek, ?Mahalle sakinlerimiz ile yaptığımız başvuru kabul oldu ve kısa bir süre sonra herkesin bildiği Palanga ismini tekrar alacağız. Mahallemiz, güzelleşiyor, gelişiyor. Ulaşımda ve tarımda önemli bir yatırım merkezi olma yolunda ilerliyor. Gelişmeleri yakından takip edip mahallemizin faydasına olan işleri hayata geçirmek için her zaman mücadele edeceğiz.? dedi.

Muhtar Gökçe, son olarak mahalleye kilit parke taşı döşeme çalışmalarına destek veren Valilik, Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı yetkililerine ve Darende Belediyesine katkılarından dolayı teşekkür etti. 

Mahalle sakini Mehmet Köksal da uzun yıllar sonra tertemiz bir mahalle kazandırıldığını için muhtar ve yetkilere teşekkür etti.