Balabanlılar, ?Memleket Havası´nda buluştular

İlçemize bağlı Balaban Mahallesi´nde, ?Memleket Havasında, Buluşma Günü´ etkinliği düzenlendi.

Balabanlılar, ?Memleket Havası´nda buluştular
Kültür-Sanat 6.09.2017 10:18:24 2135 0

İlçemize bağlı Balaban Mahallesi´nde, ?Memleket Havasında, Buluşma Günü´ etkinliği düzenlendi.

İlginç mimarisi ile dikkat çeken Abdurrahman Erzincani Camii, şifalı kaplıcası ve ülkemizdeki en önemli kerpiç mimarisine sahip Balaban Mahallesinde, örnek gösterilecek bir organizasyon gerçekleştirildi. Balaban Mahallesi Muhtarı öncülüğünde düzenlediği ?Memleket Havasında, Buluşma Günü? etkinliği Türkiye´nin dört bir tarafında yaşayan Balabanlıları bir araya getirdi.

Kurban Bayramı olması hasebi ile örnek bir davranışa imza atılarak Mahallede kesilen 300 kurbandan birer hisse et alınarak etkinliğe katılan 2 bin yöre halkına ikramda bulunuldu.

Etkinliğe, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Davut Gül, Kaymakam Vekili Tolga Özdemir, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Daire amirleri, Gurbetten gelen Balabanlılar, Çevre Mahalle halkı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yaklaşık 2 bin kişilik katılımın olduğu programda Balabanlı ses sanatçıları güzel ezgiler seslendirdi. Çeşitli yarışma ve çekilişler yapıldı. Davullar çalınıp halaylar çekildi.

Gecede bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ?Balaban zengin tarihi ve kültürel yapısı, insan kaynakları, coğrafi yapısı ile Darende´mize açılan kapıdır. Balaban´a güzel hizmetler kazandırma gayretindeyiz. ? dedi.

Şenliklerin birlik ve beraberliğin en güzel temsili olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, Balabanlıların kapalı spor salonu isteklerine duyarsız kalmayacakları ifade etti.

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser de, "Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştiren mübarek Kurban Bayram´ının 3. gününde; "Memleket Havasında,  Balaban Buluşma Günü" etkinliği anlamlı ve özel bir çalışmanın emeğidir. Balaban okuma oranı yüksek olan bir mahallemiz, devletin birçok kademesinde ülkesine hizmet eden insanlar var. Tüm vatandaşlarımızın bayramlarını kutluyorum diyerek." teşekkürlerini dile getirdi.

Balaban Mahallesi Muhtarı Cemal Çelebi ise amaçlarının, gurbette yaşayan hemşehrileri ile Balaban´da yaşayan insanları kaynaştırıp, birlik beraberlik içerisinde Balabana en güzel eserleri kazandırmak olduğunu söyledi.

Balaban yöresinin önemine değinen Çelebi, ?Bu topraklar, Somuncu Baba Hazretlerininim Kayınpederi Abdurrahman Erzincani gibi mübarek zatları, Balaban Bey gibi ünlü komutanları, Pala Çavuş, Hasan Tansel gibi kurtuluş savaşına yön veren kahramanları yetiştiren bir beldedir.? dedi.

Konuşmalarının ardından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından, ?Nanobilim ve yoğun madde fiziği alanında nanoteller, karbon nanotüpler ve boya duyarlı güneş pilleri konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları? nedeniyle 2016 yılı TUBİTAK bilim ödülünü alan Prof. Dr. Oğuz Gülseren´e, "Millî Eğitim Bakanlığı ile Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlıklarının iş birliği ile 30 büyük şehirde gerçekleştirilen ?toprak ve su´ temalı resim yarışmasında Malatya il birincisi olan Balaban İlkokulu öğrencisi Esmanur Bingöl´e, ?Bitlis´in kent kırsalında terör örgütü PKK´ya yönelik yürütülen operasyonlarda, el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu bir ayağını kaybeden ?Gazi Kürşat Özden´e, ?Malatya Büyükşehir Belediyesi En İyi Kayısı Yarışmasında 2. ve 3. Seçilen kayısı yetiştiricilerine çini tabak hediye verildi. Mahalle Muhtarı Cemal Çelebi´de günün anısına Bakan Yılmaz´a bir tablo hediye etti.