Balaban´ının sorunları masaya yatırıldı

Darende Kaymakamlığı tarafından organize edilen, ?Mahalle Buluşmaları? toplantılarının ilki Balaban Mahallesi´nde yapıldı.

Balaban´ının sorunları masaya yatırıldı
Gündem 23.09.2017 16:37:08 1650 0

Darende Kaymakamlığı tarafından organize edilen, ?Mahalle Buluşmaları? toplantılarının ilki Balaban Mahallesi´nde yapıldı.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan mahalle Muhtarı Cemal Çelebi, içme suyu noktasında çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını aktararak, ?Gökpınar İçmesuyu Projesi´nin bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz. Mahallede dinlendirilmemiş kuyu suyu tüketiyoruz. Birinci öncelik olarak bu konuyu çözmenizi rica ediyoruz.? dedi.

?Temiz su istiyoruz?

Balaban´ının, Modern mimariye sahip Abdurrahman Erzincani Cami, Tarihi kerpiç evleri, içmeceleri gibi çeşitli zenginliklerle Malatya ve Darende´ye katma değer sağladığını ifade eden Çelebi, ?Balaban sıra dışı zenginliklere sahip özel bir yer. Bu zenginliklerin keşfedilmesi sahip çıkılmasını istiyoruz. Darende´ye ve beldemize hayat verecek olan Gökpınar İçmesuyu Projesi´ni yıllardır bekliyoruz. Geçmişte ?Kale kent´ olarak bilinen beldemize Kerpiç Enstitüsü kurulmasını istiyoruz. Anayol üzerine yeşil alanlar ve kayısı satış büfeleri istiyoruz. Nüfuz ve öğrenci yoğunluğuna bakılarak yine birçok faaliyetin gerçekleştirileceği kapalı spor salonu ihtiyacımız olduğu görülecektir. Malatya´ya sağlık turizmde önemli bir değer olacak, Balaban İçmecelerini büyük bir proje yapılarak önemli bir merkez haline getirilmesini istiyoruz.? dedi.

Muhtar ve vatandaşların sorunlarını dinleyen Kaymakam Enver Hakan Zengince, Balaban Mahallesi´ndeki sosyal tesislerde düzenlenen etkinlikte, toplantıyı bundan sonra her hafta bir mahallede gerçekleştirileceklerini belirtti.

Amaçlarının mahalle sakinlerinin ayağına giderek sorunlarını dinlemek ve sorunlara çözüm bulmak olduğunu ifade eden Zengince, "Her gittiğimiz mahalledeki vatandaşlarımız, kendileri ile ilgili olan sorunlarını kurum amirlerine yerinde iletebilecek ve sorunlarına çözüm arayabilecekler." dedi.

Darende´nin en büyük mahallerinden olan Balaban´ın acil çözüm bekleyen içme suyu sorununu gidermek için ilgili makamlarla görüşeceğini ifade eden Kaymakam Zengince, "Konun muhatabı Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) ile en yakın zamanda görüşerek durumun aciliyetini kendilerine ifade edeceğiz. Bir takım istek ve önerilerinizi not aldık. Bu konularda da çalışma yapıp beklentilere cevap vereceğiz." diye konuştu.

Başkan Vekili Savaş Kazancıoğlu ise, Balaban İçmeceleri için proje hazırladıklarını kaydederek, Balaban´ın gelişmesi için belediye olarak büyük bir hassasiyetle hareket ettiklerini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından vatandaşlar sorunlarını ilgili kurum amirlerine ileterek çözüm bulunmasını istedi.

Toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Kazancı, Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Özkan Topal, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Murat Güngör, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce ve mahalle sakinleri katıldı.