Bakan Tüfenkçi Darende´de iftara katıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Darende Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

Bakan Tüfenkçi Darende´de iftara katıldı
Gündem 25.06.2016 23:34:12 1902 0

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Darende Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

Tüfenkci, ´Maalesef bu coğrafyalarda huzuru, temiz suyu, ekmeği bulamayan Müslümanlar var. Onun için bizler istikrarımızı, birliğimizi, beraberliğimizi korumak adına ne kadar çabalasak ne kadar Allah´a hamd etsek azdır.´ dedi.

Darende Belediye Başkanlığınca Darende Çarşı Meydanı´nda düzenlenen iftar programına, Bakan Tüfenkci´nin yanı sıra Malatya Valisi Mustafa Toprak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Darende Kaymakam Vekili Ramazan Keskin, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ve yaklaşık 2 bin davetli katıldı.

Tüfenkci, buradaki konuşmasında, Darendeliler ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Ülkenin kalkınması için gece gündüz demeden çalıştıklarını belirten Tüfenkci, şunları kaydetti:

´Maalesef bu coğrafyalarda huzuru, temiz suyu, ekmeği bulamayan Müslümanlar var. Onun için bizler istikrarımızı, birliğimizi, beraberliğimizi korumak adına ne kadar çabalasak ne kadar Allah´a hamd etsek azdır. Biz birbirimize, ülkemize, devletimize sahip çıkarak gelişmiş ülkeler arasında yerimizi alacağız. Bizler bu ülkenin kalkınması, ferahı için sizlerle beraber sizlerden güç alarak gece gündüz demeden koşturuyoruz, çalışıyoruz. Biz istiyoruz ki uluslararası refah pastasından ülkemiz ve hemşehrilerim daha fazla pay alsın. Onlar kalkınırsa, gelişirse biz biliyoruz ki Türkiye gelişir, Malatya gelişir. Onun için de biz sizlere hizmet etmeyi hakka hizmet etmektir diye ifade ediyoruz.´

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık da 2 gündür Darende´de önemli açılış ve çalışmalar için bulunduklarını kaydederek, ´Dün Karahan Tüneli´ni 3 bakanımızla açtık. Hizmetlerin ardı arkası kesilmeden devam edecek. İnşallah hem milletvekili arkadaşlarımızla hem de belediye başkanı arkadaşlarımızla Darende´ye hizmet etmeye devam edeceğiz.´ dedi.

Malatya Valisi Mustafa Toprak ise, 30 yapraklı gül şehri Darende´de ve Malatya´da görev yapmaktan büyük onur duyduğunu dile getirerek, ´Bakanımızın ve vekillerimizin destekleriyle Malatya´ya güzel hizmetler yapmaya çalışacağız. Allah birliğimizi, kardeşliğimizi, daim kılsın inşallah.´ ifadelerini kullandı.

İftarın ardından Çarşı Camisi´nde namaz kılan Bakan Tüfenkci ve beraberindekiler, belediye parkında çay içerek vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Öte yandan ilçemizdeki temasları kapsamında Somuncu Baba Külliyesi´ni ziyaret eden Tüfenkçi, burada TRT Haber kanalının konuğu olarak gündeme dair soruları cevapladı.