Bakan Tüfenkci; ?Darende´de açılan çini atölyesi büyük bir önem taşıyor?

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci´nin katılımıyla Malatya Park AVM´de çini sergisi açıldı.

Bakan Tüfenkci; ?Darende´de açılan çini atölyesi büyük bir önem taşıyor?
Kültür-Sanat 24.06.2017 16:02:12 1419 0

Darende Belediyesi Sanat Atölyesi kursiyerlerinin hazırladığı çini ve seramik sergisi, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci´nin katılımıyla Malatya Park AVM´de açıldı.

Darende´nin çini ve el sanatları ile de anılmasını sağlayacak Malatya Park AVM´de düzenlenen sergi, tanıtım adına büyük bir katkı sağlarken ilçe ekonomisine de katkıda bulunacak.

Malatya Park Alışveriş Merkezinde kurdelesi kesilerek açılışı yapılan sergide bir konuşma yapan Bakan Tüfenkci, Malatya´da seramik üzerine yeni kurulacak işletmelerin müjdesini verirken, kalifiye elaman istihdamı açısından Darende´de açılan çini atölyesinin büyük bir önem taşıdığını söyledi.

Tüfenkci, istihdam için farklı sanat dallarında eğitimin önemine dikkat çekerek, şunları söyledi;

?Darende doğal güzellikleri ile öne çıkan bir ilçemiz, buradan anlaşılıyor ki bundan sonra seramikle daha da güzelleşecek bu ilçemiz. Önümüzdeki günlerde Malatya´da seramikle ilgili bir yatırım ihtimali var bu serginin emekçisi kursiyerlerimiz de istihdam için burada temelini atmış olurlar. Biz, vatandaşlarımızın yeteneklerini geliştirecek, o yetenekleri kapsamında iş sahibi olacak istihdamın da önünü açacak sektörlere önem veriyoruz. Halk eğitim merkezlerimizde kursiyer yetiştirerek bu sektörlere de destek sağlıyoruz.?

Belediye Başkanı Süleyman Eser de, Belediye olarak sosyal faaliyetlere önem verdiklerini ifade ederek, serginin Darende´ye önemli katkı sağlayacağını kaydetti.

Açılışa, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Ak Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı,  Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat,  Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, Malatya Girişim Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Kavuk, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Malatya Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve çok sayıda vatandaş katıldı.