Azmi ile herkese örnek oluyor

Geçirdiği kazada iki elini kaybeden Mehmet Işık, 19 yıldır baba mesleği olan manavlığı sürdürerek azmi ile herkese örnek oluyor.

Azmi ile herkese örnek oluyor
Kültür-Sanat 21.10.2015 13:24:35 2679 0

 

      İlçemizde genç yaşta balık tutarken geçirmiş olduğu kaza sonucu sağ ve sol elini bileğinden kaybeden Mehmet Işık, 19 yıldır baba mesleği olan manavlığı sürdürerek azmi ile herkese örnek oluyor.

      Darende´de babasına ait manav dükkânında esnaflık yapan Mehmet Işık, Gazetemiz Muhabirine yaptığı açıklamada, 19 yıl önce balık tutmak için hazırladığı patosun elinde patladığını belirterek: ?Genç yaşta balık merakım yüzünden iki elimi kaybettim. Vücudumun çeşitli yerlerinde ağır yaralanmalar oldu. 1 yılı aşkın tedavi gördüm. Öncesinde yine manav dükkânımızda çalışıyordum. Herkes gibi benim de elimin ekmek tutacağı iyi bir işte çalışma hayalim vardı. Kaza sonrası çok üzüldüm fakat hiçbir şeyin eskisi gibi olamayacağını biliyordum. Bu yüzden ellerim olmadan hayatı yeniden yaşamayı keşfettim.? diye konuştu.

      Normal bir insanın yapabildiği bütün işleri ´biraz yavaş olsa da´ yerine getirdiğini ifade eden Işık, çocuklarını okula götürdüğünü, bilgisayar kullandığını, her gün dükkânı kendisinin açtığını, ayrıca çalışmaktan da büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirdi.

      Manavda meyve ve sebzeleri poşetleyip tartan, para üstü verip hesaplarını defterinde kendisi tutan Mehmet Işık, ?Kollarımı ilk defa gören insanlar özellikle kadınlar acıma duygusu ile üzüldüklerini belirtiyorlar. Beni tanıyan bilen insanlar durumumu normal karşılıyorlar. Dükkânda durduğum için veresiye defterini de tutmam gerekiyor. Ellerim varken yazım iyi değildi, bu halimle öncekinden daha güzel yazıyorum. Artık her şeye alıştım. İlk zamanlar yemek yemek beni zorluyordu, şimdi kısa protez bir parçaya kaşığı sıkıştırarak çok rahat yemeğimi yiyorum.? dedi.

     3 çocuk babası Mehmet Işık, hayata küsmeyip, baba mesleği manavlığı sürdürerek engellilerin de iş hayatında başarılı olabileceğini göstererek çevresine örnek oluyor.



Azmi ile herkese örnek oluyor

Anahtar Kelimeler: Azmi herkese örnek oluyor