Atmalı Kültür Merkezi törenle açıldı

İlçemiz Günerli Mahallesi´ne yaptırılan Atmalı Kültür Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Atmalı Kültür Merkezi törenle açıldı
Kültür-Sanat 12.11.2017 16:41:42 3366 1

Atmalı Kültür Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

İlçemiz Günerli Mahallesi´ne yaptırılan Atmalı Kültür Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Günerli Mahallesi´ne bağlı Atmalı mezrasında yaptırılan kültür merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, şimdiye kadar birçok eserin kurdelesini kestiğini fakat Atmalılı hemşehrilerinin ve genç iş adamı Poyraz Atma´nın desteğiyle yöreye kazandırılan eserin açılışının daha anlamlı olduğunu söyledi.

Ülkenin çeşitli illerinden birlik beraberlik göstererek gelen Atmalı Aşireti mensuplarına gösterdikleri dayanışmadan ötürü kutlayan Çakır, büyük bir hemşehri birlikteliğinin abidesi olan kültür merkezinin hayırlara vesile olmasını diledi.

Darende Kaymakamı Enver Hakan Zengince de mahalle ve köylerin, gelenek ve göreneklerin yaşadığı, kültürün tam haliyle işlendiği, insanların sevinçlerine ve hüzünlerine ortak olduğu, insan sevgisinin en güzel şekilde yaşandığı yerler olduğunu söyledi.

Tarihin ve kültürün yaşatılması için beldelere ilginin şart olduğunu aktaran Zengince, yaşadığı, büyüdüğü toprakları unutmayan Atmalı Aşireti mensuplarına teşekkür ederek, birlik beraberlik için kazandırılan kültür merkezinin hayırlı olmasını diledi.

Atmalı Kültür Merkezini mezraya kazandıran ve Atmalı aşiret mensuplarını bir araya getiren genç iş adamı Poyraz Atma ise yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğine değinerek, tesisin yapımında destek veren Büyükşehir Belediyesi´ne ve Atmalı yöresi halkına teşekkür etti.

Konuşmalarından ardından, kültür merkezinin yapımında desteği bulunanlara plaket verilerek kurdele kesildi.

Açılış sonrasında katılanlara yemek ikram edildi.

Yaklaşık 6 bin metrekare alanda kurulan kültür merkezi, bölge insanın düğün, cenaze ve çeşitli etkinliklerinde kullanılacak.

Açılışa, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Darende Belediye Başkan Vekili Murat Doğan, Malatya İli Darende İlçesi Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MİDİDER) Başkanı Mehmet Ayhan, İş adamı Poyraz Atma ve Atmalı Aşireti mensupları katıldı.