Anadolu´nun manevi mimarları, TV ve radyo programlarında anlatıldı

Yüzyılımızın en önemli divan şairlerinden mutasavvıf Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi, Erkam Radyo ve TV Kayseri aracılığı ile geniş kitlelere anlatıldı.

Anadolu´nun manevi mimarları, TV ve radyo programlarında anlatıldı
Gündem 26.12.2017 11:16:48 1068 0

Anadolu´nun manevi mimarlığını yaparak asırlarca geniş bir coğrafyada insanlara doğruyu ve güzeli gösterip, maneviyat aşılayan Somuncu Baba Hazretleri ile yüzyılımızın en önemli divan şairlerinden mutasavvıf Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi, Erkam Radyo ve TV Kayseri aracılığı ile geniş kitlelere anlatıldı.

Ulusal yayın yapan Erkam Radyo, sunuculuğunu Mehmet Hâdi Duran´ın yaptığı "İlahi Nefesler" adlı programda, Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Hazretleri´nin hayatı ele aldı.

Programda dinleyicilerine ?Anadolu´nun Işığı´ olarak anlatan sunucu Hadi Duran, ?Hulûsi Efendi, başkalarına sıkıntı vermeyi, yakınındakilerden faydalanmayı değil, sevenlerinin elinden tutmayı, onlara iyiliklerde bulunmayı, hatta gönülden sevmeyi, düşene acımayı, iğne ile kuyu kazmayı bir ömür boyu gerçekleştiren bir gönül eridir, mürşidi kâmildir. İnsanları örnek bir yaşama ulaştırmaya gayret eden Osman Hulûsi Efendi, sevmeyi, kavga ve nizadan uzak durmayı, kimsenin kalbini incitmemeye dikkat çekmiştir.? dedi.

Hulûsi Efendi´nin eğitim, sağlık ve sosyal alanlarda yaptığı hizmetlerle insanlara büyük katkılar sunduğunu ifade eden Duran; ?Bu millete, bu memlekete, insanlığa hizmet eden onların manevî dertlerine derman olan ışıklardan biri Hulûsi Efendi´dir. O istikamet sahibi bir mü´min, kamu malının korunması konusunda hassas, vatanına bağlı biriydi. O insanlara hayırlı olmayı esas hedef gören, insanlık için çırpınan mümtaz bir şahsiyetti. Açtığı yol, evlatları, kurduğu vakfı ve gönül dostları tarafından devam ettirilmektedir? diye konuştu.

Kayseri´nin yerel ve ulusal yayın yapan kanalı TV Kayseri´de de, Somuncu Baba Hazretleri´nin hayatı ve Hulusi Efendi Vakfı´nın faaliyetleri tanıtıldı.

Darende´ye geniş yer verildiği Kutup Yıldızı Programı´nda, ?Somuncu Baba´nın ocağından Osmanlı Devleti boyunca müderrisler, devlet adamları yetişmiş, etkileri oldukça geniş sahalara ulaşmış ve yıllarca devam etmiştir. Somuncu Baba bir çınar ağacıdır, kökleri ve dalları bütün topraklarımızı kuşatmış vatanı vatan yapmıştır.? diye anlatıldı.

Vakıf hizmetlerinden ve Hulusi Efendi Hazretleri´nin örnek hayatlarının da paylaşıldığı program, canlı olarak sosyal medya hesapları üzerinden takipçilerle paylaşıldı.

Hulusi Efendi Vakfı yöneticilerinin konuk olduğu programların devam edeceği bildirildi.