Aile Destek Merkezi (ADEM) Projesi kapsamında kahvaltı programı düzenlendi

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından kahvaltı programı düzenlendi.

Aile Destek Merkezi (ADEM) Projesi kapsamında kahvaltı programı düzenlendi
Gündem 2.11.2023 11:41:00 2414 0

Darende Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından kahvaltı programı düzenlendi.

İlçedeki özel bir otelde düzenlenen kahvaltı programına ilçe Kaymakamı Şeref Gülyer, Belediye Başkanı İsa Özkan, kurum amirleri, aile destek merkezi eğitmenleri ve kursiyer aileler katıldı.

Burada bir konuşma yapan Kaymakam Gülyer, eğitim odaklı sosyal desteklerle aile ve çocukların donanımlı bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunduklarını söyledi.

Belediye Başkanı Özkan da her zaman üreten kadınların yanında olduklarını kaydederek, belediye imkânları dâhilinde her türlü desteği vermek için hazır olduklarını ifade etti.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür Çağatay Eroğlu ise kahvaltı programı hakkında bilgi vererek, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından desteklenen vakfımız tarafından uygulanan 1,6 milyon TL bütçeli Aile Destek Merkezi faaliyetleri kapsamında kahvaltı programı düzenlendik.” dedi.

İnsan hayatına dokunan ve faydaları ile donanımlı bireyler yetiştiren Aile Destek Merkezi’nin gelecek yılda faaliyetlerine devam edeceği bilgisini veren Eroğlu, “Aile Destek Merkezimiz kursiyer ve kursiyer çocuklarına hizmet vermektedir. İle Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve Yavuz Selim Anaokulu işbirliği içerisinde bu projeyi yürütüyoruz. Kursiyerlerimiz şuan 2. dönem kurslarına devam etmektedir. Hali hazırda birçok kursumuz devam etmektedir. Kurslarımız öğleden önce ve öğleden sonra olacak şekilde iki bölümde devam diyor. Ayrıca kursiyerlerimizin çocukları için oluşturduğumuz özel bir bölümde öğretmenlerimiz eşliğinde çeşitli etkinlikler yaparak keyifli vakit geçirebiliyor. Destek merkezimizde kursiyerlerimiz ve çocuklarına öğlen yemeklerini de ikram etmekteyiz. Bu hizmetlerimiz bakımlığımızın onayı ile gelecek yılda devam edecektir.” diye konuştu.

Kahvaltı sonrasında ilçe protokolü ile aile destek merkezi eğitmenleri ve kursiyer aileler, günün anısına hatıra fotoğrafı çekindi.