Abdurrahman Erzincânî Camii yeniden ibadete açıldı

Abdurrahman Erzincânî Camii ve Külliyesi, bakımlarının tamamlanmasının ardından yeniden ibadete açıldı.

Abdurrahman Erzincânî Camii yeniden ibadete açıldı
Gündem 29.12.2023 15:47:00 3033 0

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde kısmi olarak hasar alması sonucu ibadete ara verilen 63 yıllık Abdurrahman Erzincânî Camii ve Külliyesi, bakımlarının tamamlanmasının ardından yeniden ibadete açıldı.

Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen ilçemizde, afetin izlerini silmeye yönelik çalışmalar devam ediyor.

Balaban Mahallesinde yapılan hasar tespit çalışmalarında, caminin bacasının yıkıldığı ve dış yüzeydeki bazı taşların düştüğü belirlendi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı ekiplerce, camide yapılan detaylı incelemenin ardından onarımının yapılarak yeniden ibadete açılması kararlaştırıldı.

Bakım ve onarım çalışmaları Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı tarafından tamamlanan ibadethane, Cuma namazı ile tekrardan camii cemaati ile buluştu.

"İbadet edecek camimiz yoktu"

Mahalle Muhtarı Cemal Çelebi, Türkiye’nin simge yapılarından olan camiinin yeniden ibadete açılmasından duyduğumu memnuniyeti dile getirdi.

Mahalledeki tüm camilerin zarar gördüğü için şimdiye kadar çadırda ibadetlerin devam ettiğini anlatan Çelebi, “Buranın beldemiz için manevi bir kimliği var. Mutasavvıf Es-Seyyid Osman Hulusi Ateş Efendi'nin öncülüğünde 1960 yılında inşa edilen camimiz, döneminin beşgen prizma temelli camisi olarak ülkemizde bir ilki temsil ediyor. Aynı zaman da mutasavvıf Şeyh Hamidi Veli'nin kayınpederi alim Abdurrahman Erzincani'nin kabri şerifi de külliyenin içerisinde buluyor. Depremden dolayı kapalı kalmasına mahalle olarak çok üzülüyorduk. Vakıf tarafından tadilatı yapılarak yeniden ibadete açıldı. Bundan sonra tekrar o manevi atmosferinde hem ziyaretimizi hem de ibadetlerimizi yerine getireceğiz. Şahsım ve mahallem adına Hulusi Efendi Vakfı’na şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Cami cemaatinden Arif Kılıçer de çok duygulandığını belirterek, “Uzun süredir ayrı kaldığımız camimize bir Cuma namazı ile tekrardan kavuştuk. Emeği bulunan herkesten Allah razı olsun. Rabbim bir daha böyle büyük afetler yaşatmasın.” diye konuştu.