Abdurrahman Erzincani Hazretleri panelle anılacak

Anadolu´nun İslamlaşmasın da önderlik eden Yıldırım Bâyezid devri meşâyıhlarından ve aynı zamanda sâdât-ı kiramdan olan mutasavvıf Abdurrahman Erzincani Hazretleri vefatının 586. yılında düzenlenecek olan panel ile anılacak.

Abdurrahman Erzincani Hazretleri panelle anılacak
Kültür-Sanat 28.07.2018 10:03:49 1612 0

Anadolu´nun İslamlaşmasın da önderlik eden Yıldırım Bâyezid devri meşâyıhlarından ve aynı zamanda sâdât-ı kiramdan olan mutasavvıf Abdurrahman Erzincani Hazretleri vefatının 586. yılında düzenlenecek olan panel ile anılacak.

Balaban Kültür Derneği tarafından düzenlenecek olan panel, 23 Ağustos Perşembe günü saat 10.00 da ilçenin kırsalında bulunan Balaban (Gerimter) Mahallesi´nde gerçekleştirilecek.

Dernek Başkanı Nami Değirmenci panelle ilgili yaptığı açıklamada Anadolu´nun İslamlaşmasında önderlik eden Abdurrahman Erzincani Hazretleri´nin kabrinin bulunduğu adına yaptırılan külliyede ilk defa bir panelle anılacağını söyledi.

Mutasavvıf Abdurrahman Erzincani Hazretleri hakkında kısa bilgi veren Başkan Değirmenci, Orta Asya´dan gelerek Erzincan´a yerleşmiştir. Sâdât-ı kiramdandır. Yıldırım Bâyezid devri meşâyıhlarından olup Somuncu Baba Hazretleri´nin kayınpederidir. Darende-Balaban´da evkafları bulunmaktadır. Ömrünün son zamanlarını Balaban´da geçirmiştir.  Türbe-i Şerifleri kendi ismiyle maruf Balaban´daki camide bulunmaktadır.? dedi.

23 Ağustos Perşembe günü saat 10.00 da Balaban´da düzenlenecek olan panele herkesi davet ettiklerini kaydeden Değirmenci, panel içeriğinde Kuran-ı Kerim tilavet, açılış konuşmaları, panel ve yemek olacağını belirtti.

Panel de, Mutasavvıf Abdurrahman Erzincani Hazretleri´nin örnek hayatı ve günümüze etkileri araştırmacılar tarafından aktarılacak.