9. Yıkılhan Yayla Şenlikleri yapıldı

Bu yıl 9.´su tertiplenen ?Yıkılhan Yayla Şenlikleri? Günerli Mahallesine bağlı soğuksu mevkiinde gerçekleştirildi.

9. Yıkılhan Yayla Şenlikleri yapıldı
Kültür-Sanat 28.08.2018 08:22:42 1720 0

Bu yıl 9.´su tertiplenen ?Yıkılhan Yayla Şenlikleri? Günerli Mahallesine bağlı soğuksu mevkiinde gerçekleştirildi.

Darende ve Çevre Mahalleleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MİDİDER) tarafından organize edilen ve renkli görüntülerin yaşandığı şenlikte konuşan MİDİDER Başkanı Mehmet Ayhan, bu yıl 9.´sunu düzenledikleri ?Yıkılhan Yayla Şenlikleri´ne katılan herkese teşekkür ederek, "Ülkemizin her bölgesinde yaşayan hemşehrilerimiz bu şenlikler ile memleketlerine gelerek hasret gideriyorlar. Bu şenlik ayrıca birbirlerinden uzak yaşayan yeni nesil gençlerimizin tanışmasına ve kaynaşmasına da vesile oluyor. Biz bu şenliği derneklerimizin ve iş adamı hemşehrilerimizin katkıları ile yapıyoruz. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum.? dedi.

Şenliğe katılan Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser de, bu tarz organizasyonların insanların kaynaşmasına ve hasret gidermesine vesile olduğunu dile getirerek, ?İnşallah önümüzdeki yıllarda da huzur ve mutluluk içerisinde böyle güzel etkinliklerimiz devam eder. Biz Darendeliler olarak dostluk ve kardeşliğe son derece önem veriyoruz. Ben bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.? dedi.

Konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu da yapan Eser, ?Vatandaşlarımız hizmetlerin en güzeline layıktır. Biz, birliğimizi beraberliğimizi koruduğumuz sürece ve bu memleket sevgisi olduğu sürece bizi hiçbir güç yakamaz." diye konuştu.

Pilav Şenliğine, siyasi parti başkanları, iş adamları, meclis üyeleri,  muhtar ve dernek başkanları ayrıca çok sayıda vatandaş katıldı.

Vatandaşların bir hayli ilgi gösterdiği şenlik, mahalli sanatçıların verdiği birbirinden güzel konserlerle sona erdi.