70. Zengibar Karakucak Güreşleri'nin başpehlivanı Rıza Yıldırım oldu

70’inci Zengibar Karakucak Güreşleri'nde başpehlivan Rıza Yıldırım oldu.

70. Zengibar Karakucak Güreşleri
Gündem 27.08.2023 21:46:00 3014 0

İlçemizde bu yıl 70’incisi düzenlenen Zengibar Karakucak Güreşleri'nde başpehlivanlığı Rıza Yıldırım kazandı.

Darende Güreş Sahası'nda 250 sporcunun katılımıyla düzenlenen organizasyonda, başpehlivanlık için Rıza Yıldırım ile Rıza Kaya finalde karşılaştı.

Çekişmeli geçen müsabakada rakibinin sırtını yere getiren Yıldırım, başpehlivanlığı elde etti.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, alanda yaptığı konuşmada, Zengibar Karakucak Güreşleri'nin bölgenin en önemli güreş organizasyonu olduğunu söyledi.

İlçenin 70 yılı aşkın süredir karakucak güreşlerine ev sahipliği yaptığını anlatan Özkan, “Darendemiz geçmişten gelen önemli bir güreş geleneğine sahip. Bu geleneği her yıl üzerine koyarak devam ettiriyoruz. Burası yıllardır karakucak er meydanı olarak pehlivan yetiştirmektedir. Ata sporumuz olan güreşleri geleneksel olarak büyüterek devamı için çaba sarf ediyoruz.” dedi.

 

Başpehlivan Rıza Yıldırım da Darende'nin karakucak güreşlerinde önemli bir merkez olduğunu belirterek, "Bugün başpehlivanlık bana nasip oldu. Ali Rıza abime de ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Çok mutluyum emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Çekişmeli geçen başpehlivanlık müsabakalarında ikincin olan eski Kırkpınar Başpehlivanlarından Ali Rıza Kaya da Darende’de düzenlenen karakucak güreşlerinin Kırkpınar olduğunu belirterek, “Birinci olmak istiyordum daha öncede burada şampiyonluğum var. Avrupa şampiyonu Rıza kardeşimle güzel bir final yaptık. Ben tecrübemle rızayı yenerim diye düşünüyordum ama bugün gençlik kazandı diyebilirim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Organizasyonun güreş ağalığı ise iş insanı Mustafa Çokyaşar’a verildi.

Konuşmaların ardından dereceye giren güreşçilere çeşitli hediye ve ödüller takdim edildi.

Etkinliğe, protokol ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Öte yandan Başkan Özkan, 3 yıl üst üste başpehlivan olan kişiye İş insanı Mehmet Ali Gökduman tarafından Türkiye’nin ilk yerli otomobili TOGG hediye edileceğini söyledi.