6 bin aileye gıda ve ekmek yardımı ulaştırıldı

İlçemiz nüfusunun 3’te birine denk gelen 6 bin aileye ekmek ve gıda kolisi ulaştırıldı.

6 bin aileye gıda ve ekmek yardımı ulaştırıldı
Gündem 29.04.2022 15:01:00 3039 0

Darende Belediye Başkanlığı tarafından, ramazan ayı dolayısıyla ilçemiz nüfusunun 3’te birine denk gelen 6 bin aileye ekmek ve gıda kolisi ulaştırıldı.

Ramazan boyunca Türkiye’nin 4 bir yanından iş insanları tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere gönderilen 25’şer kilogramlık 6 bin koli ve torbadan oluşan gıdanın dağıtımı belediye ekiplerince tamamlandı.

Toplam 67 mahalleden 6 bine yakın aileye ulaştırılan yaşam kolisinde, çay, makarna, pirinç, un, yağ, şeker, salça, fasulye, mercimek, bulgur, temizlik malzemeleri, helva ve çocuklara çeşitli hediyeler bulunuyor.

Belediye Başkanı İsa Özkan gazetemiz muhabirine konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hayırsever iş insanları tarafından gönderilen 6 tırdan oluşan 150 tonluk yardım organizasyonunun büyük bir titizlikle tamamlanarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını söyledi.

Yardımları zamanında ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Başkan Özkan, “Mahallelerimizde ihtiyaç sahibi aileler başta olmak üzere sakıntı yaşayan birçok ailemize de destek amaçlı toplam 6 bin koli ve torbadan oluşan yardımları kurduğumuz 25 kişilik ekiple, Allah’a hamdolsun anlımızın akıyla tamamladık. Kolilerimizin yanında temizlik malzemesi, çocuklar için hediye ve ayrıca ekmek de ulaştırdık. Askıda ekmek kampanyamızdan 40 bin ekmeğimizi merkez ve kırsal olmak üzere tüm vatandaşlarımızla paylaştık. Bu yardımları bizlere ulaştıran hayırsever iş insanlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu mübarek ayda çok büyük bir hayra vesile oldular. Hepsinden Allah razı olsun. Biz millet olarak her zaman büyük bir aile olduk, olmaya da devam edeceğiz.” dedi.

Özkan son olarak Darende’nin komşu ilçeleri Gürün, Akçadağ ve Kuluncak’ta da yöreye ait iş adamları tarafından gönderilen yardım kolilerinin dağıtımı yaptıklarını kaydetti.

 


Anahtar Kelimeler: aileye ekmek yardımı ulaştırıldı