6,5 milyonluk yeni Halk Eğitim Merkezi inşası başladı

Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser ve Hulusi Efendi Vakfı´nın girişimleriyle ilçemize kazandırılan ?Yeni Halk Eğitim Merkezi? binasının yıkım ve temel kazı çalışmaları başladı.

6,5 milyonluk yeni Halk Eğitim Merkezi inşası başladı
Gündem 12.12.2018 08:18:11 1167 1

Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser ve Hulusi Efendi Vakfı´nın girişimleriyle ilçemize kazandırılan ?Yeni Halk Eğitim Merkezi? binasının yıkım ve temel kazı çalışmaları başladı.

Ülkemizde binlerce yatırımın durdurulduğu ve projelerin iptal edildiği bir dönemde, ilçemize yapılan yatırımlar durmuyor.

Mevcut binanın yıkılarak yerine yenisinin yapılması planlanan Halk Eğitim Merkezinin yıkım ve temel çalışmalarının başlamasıyla alakalı gazetecilere bilgi veren Belediye Başkanı Süleyman Eser, 1945 yılında ilçenin ilk ortaokulu olarak inşa edilen binanın, daha sonra kız sanat lisesine dönüştürülerek uzun yıllar ilçeye hizmet ettiğini söyledi.

Tarihi binanın yıkılarak yerine ülkenin en donanımlı eğitim atölyelerine sahip modern bir halk eğitim merkezi inşa edeceklerini anlatan Başkan Eser, ?İlçe merkezinde kalan bu binanın yıkımı bugün itibariyle tamamlandı. Geçtiğimiz yıl ödenek çıkartarak, buradaki 3 bin metrekarelik alan için güzel bir proje hazırlattık. Üç kattan oluşan eğitim tesisi, çatı yapılmayarak karayoluna eşit bir şekilde yapılmasını istedik. Çatı olmayacak tesisin üstünde, yeşil alanlar ve ailelerin gece ve gündüz çocuklarıyla keyifli vakit geçirebileceği sosyal donatılara sahip olacak. Çocuklu ailelerin beklentisine cevap verebilecek parklar bu alandaki en büyük ihtiyacı da gidermiş olacak.? dedi.

Eğitim merkezindeki hizmetler hakkında bilgi veren Eser, ?Dev eğitim tesisimizde bay ve bayanların katılacağı kurslarda vatandaşlarımız meslek sahibi olabilecek. Meslek gruplarına göre tasarlanan binada, halkoyunları çalışma salonu, resim atölyesi, plastik atölyesi, müzik atölyesi, kilim dokuma atölyesi, yöresel sanatlar atölyesi gibi birden fazla eğitim atölyesi olacak. Kafeterya, sergi salonunu, konferans salonu, bilgisayar ve tiyatro salonlarının olacağı bu merkez birçok sanatsal etkinliğe de ev sahipliği yapacak.? diye konuştu.

Sinema salonu da olacak

Gençlerin istekleri arasında ilk sıralarda yer alan sinema salonu da tesisin 3. katında olacağını aktaran Eser, son olarak; ?Günümüz teknolojisi ile kurulacak olan sinema salonunda, güncel filmler izlenebilecek. Tesisin kısa süre içerisinde tamamlanmasıyla toplamda 6,5 milyon liralık yatırım ilçeye kazandırılmış olacak. İlçe esnafı için ise önemli bir ekonomik girdi olacak.? şeklinde konuştu.

Yıkıma katılan vatandaşlar da ilçenin gelişmesi ve güzelleşmesi için canla başla çalışan Başkan Eser´e teşekkür ederek, tesisin altına kapalı otopark yapılmasını tavsiye etti.