61 Evler Aşure Etkinliği gelenekselleşti

İlçemiz Balaban Mahallesi´nde, 61 Evler sakinleri tarafından aşure etkinliği düzenlendi.

61 Evler Aşure Etkinliği gelenekselleşti
Gündem 24.09.2018 08:12:31 1554 0

İlçemiz Balaban Mahallesi´nde, 61 Evler sakinleri tarafından aşure etkinliği düzenlendi.

Bu yıl 2.´si düzenlenen Balaban ?61 Evler Aşure Etkinliğine? Kaymakam Enver Hakan Zengince ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mahalle imamı tarafından okunan Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte, bir konuşma yapan Kaymakam Zengince, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak mahalle sakinlerine böylesine anlamlı bir etkinliği gerçekleştirdiği için teşekkür etti.

Etkinliğin organizasyonunu yapan Balaban Kültür Derneği Başkanı Nami Değirmenci de bin kişilik aşure ikram ettiklerini belirterek, ?Birlik ve bütünlüğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin.? dedi.

Değirmenci tüm malzemelerin mahalle sakinleri tarafından belirli ölçülerde imece usulü ile karşılandığını kaydederek, ?Muharrem ayının dinimizde önemli bir yeri var. Bu ayda yaptığımız aşurenin yalnızca ağızları tatlandırmak için değil insanları birbirlerine yaklaştırmasını, dostluğa, kardeşliğe ve barışa vesile olmasını diliyorum. Aşurenin ve muharrem ayının insanlarımız arasındaki muhabbeti, sevgiyi ve birliği kuvvetlendireceğine inanıyorum. Bu gelenek asırlardır devam ediyor. Bundan sonra da devam edecektir. Biz de 61 Evler olarak bu yıl ikincisini düzenlediğimiz geleneğin devam etmesine katkı sunacağız.? diye konuştu.

Muhtar Cemal Çelebi ise konuklarına teşekkür ederek geleneğin sürdürüleceğini söyledi.

Konuşmaların ardından 2 büyük kazan içerisinde pişirilen bin kişilik aşure, misafirlere ve mahalle sakinlerine ikram edildi.