30 bin fidan toprakla buluştu

30 bin fidan toprakla buluştu
Gündem 11.11.2019 15:41:00 3663 0

Milli Ağaçlandırma Günü "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" Programı kapsamında ilçemizde 30 bin fidan toprakla buluştu.

Darende Şehir Mezarlığı’nda düzenlenen fidan dikim töreninde konuşan Belediye Başkanı İsa Özkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığının koordinesinde düzenlenen fidan dikim kampanyasının Türkiye'nin her yanında olduğu gibi Darende’de aynı heyecanla gerçekleştirildiğini söyledi.

Ağaç dikmenin en büyük sevaplardan biri olduğunu belirten Özkan, “Bugün "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" kampanyasını vatandaşlarımızla gerçekleştiriyoruz. Bu sevaba ortak olan herkese teşekkür ediyorum. Yıl içerisinde diktiğimiz fidan sayısı inşallah 400 bini bulacak.  Daha yeşil bir Darende için el birliği ile çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Öğrencilerin ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe, ilçe Kaymakamı Malik Çalışır, ilçe Belediye Başkanı İsa Özkan, ilçe Emniyet Müdürü Mustafa Denizhan, belediye encümenleri, emniyet ve askeri personel katıldı.

Etkinlik kapsamında ilçe genelinde 30 bine yakın Mavi Selvi, Kızılçam ve Ihlamur türleri toprakla buluşturuldu.

 

 

 

 


Anahtar Kelimeler: fidan toprakla buluştu