16 Hafıza icazet meresimi düzenlendi

İlçe Müftülüğümüze bağlı Hulusi Efendi Erkek Yatılı Kur´an Kursu´ndan mezun olan 16 Hafıza Somuncu Baba Külliyesi´nde düzenlenen merasimle icazet belgeleri verildi.

16 Hafıza icazet meresimi düzenlendi
Gündem 19.10.2015 11:28:54 2232 1

 

İlçe Müftülüğümüze bağlı Hulusi Efendi Erkek Yatılı Kur´an Kursu´ndan mezun olan 16 Hafıza icazet belgeleri Diyanet İşleri Başkanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Bünyamin Albayrak ve Malatya Valisi Süleyman Kamçı´nın katıldığı törenle verildi.

Somuncu Baba Külliyesi´nde düzenlenen icazet merasimde bir konuşma yapan Bünyamin Albayrak, 1976 yılından itibaren kayıtları tutulan hafızların toplam sayılarının 2015 itibari ile 120 bin 80´e ulaştığını söyledi.

Din eğitimi ve hafızlığın önemine dikkati çekerek, Diyanet İşleri Başkanlığının bu yönde etkin çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Albayrak: ?Ülkemiz genelinde bin 300 yatılı olmak üzere toplam 15 bin Kur´an kursunda 61 bin 500 öğrencimiz yatılı kalıyor. Bunlardan 30 bini hafızlığa çalışıyor. Bu yıl Malatya´mızda 59 Türkiye´de ise 6 bin 150 civarında hafızımız diplomasını aldı. 1932 de 9 kişi ile başladığımız bu yolda bugün 19 bin 850 kadrolu Kur´an kursu olmak üzere toplamda 40 bin hocamızla 1 milyon 150 bin vatandaşımıza 2014-2015 de Kur´an hizmetlerini ulaştırdık.? dedi.

Albayrak, Kur´an Kursuna en büyük hizmeti veren hayır hizmetlerinin öncüsü Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş Efendi´ye teşekkür ederek hizmetlerin daim olmasını diledi.

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karaman da, 21. Yüzyılda dinler dünya politikasını belirleyici konuma geldiklerini belirterek,  Müslümanların eğitime önem vermesinin çok büyük önem arz ettiğini söyledi.

Merasimde İl Müftüsü Ümit Çimen, Hulusi Efendi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Demir, İlçe Müftüsü Ahmet Varol, Hulusi Efendi Yatılı Erkek Kur´an Kursu Müdürü Aydın Duman da birer selamlama konuşması yaparak hizmet ve desteklerinden dolayı Hulusi Efendi Vakfı´na teşekkür etti.

Konuşmaların ardından hatimlerini tamamlayan öğrencilere icazet belgeleri Malatya Valisi Süleyman Kamçı ve Vakıf Başkanı H. Hamidettin Ateş Efendi tarafından verildi. Vali Kamçı, hafızlara çeşitli hediyeler vererek bu gurur tablosunu bizlere yaşatan başta Vakıf Başkanı H. Hamidettin Ateş´e ve Kurs yönetimine ayrıca teşekkür ederim dedi. 

İlçede Kur´an hizmetlerine önemli destekleri olan İş Adamı Ali Tunç ve kardeşleri tarafından hafızlara para ve altın hediye edildi.

Program sonunda vali ve beraberindeki heyet Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Hazretleri´nin türbesini ziyaret ederek dua etti.

İcazet törenine Malatya Valisi Süleyman Kamçı İl Müftüsü Ümit Çimen, Darende Kaymakamı Ali Türk, Belediye Başkanı Süleyman Eser, ilçe müftüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



16 Hafıza icazet meresimi düzenlendi