15 Temmuz şehidinin adı Hasan Gazi Şehitliği´nde yaşatılacak

15 Temmuz Şehidimiz Murat İnci´nin ismi, Hasan Gazi Türbesi´nde bulunan şehitliğe yazıldı.

15 Temmuz şehidinin adı Hasan Gazi Şehitliği´nde yaşatılacak
Gündem 7.07.2017 12:02:51 1558 0

15 Temmuz Şehidimiz Murat İnci´nin ismi, Hasan Gazi Türbesi´nde bulunan şehitliğe yazıldı.

Aslen ilçemiz Yenice Mahallesi´nden olup 15 Temmuz gecesi Genel Kurmay Başkanlığı önünde başına aldığı şarapnel parçası ile şehit düşen İnci, Hulusi Efendi Vakfı tarafından Hasan Gazi Türbesi´nde aralarında Terörle Mücadele´de, Birinci Dünya Savaşı´nda, Çanakkale Savaşı´nda şehit düşen Darendelilerin isimlerinin yer aldığı şehitliğe yazıldı.

Vakıf tarafından yapılan açıklamada, vatan uğruna gözünü kırpmadan canını feda eden şehitlerin aziz ruhlarını yaşatmak için ?15 Temmuz Şehidi´ olarak şehitliğe yeni bir levha eklenerek Murat İnci´nin isminin yazıldığı ifade edildi.

Peygamberlikten sonra en ulvi makam olan Şehitliğin herkese nasip olmayacağı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi;

?Dün olduğu gibi bugünde vatan için şehitler veriyoruz. İlçemizin kıymetli evlatlarından İnci´de, 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) hain darbe girişiminde şehitlik mertebesine erişmiştir. Bundan böyle kendisi dualarla yad edilip, Milletimizin ve hemşehrilerimizin gönüllerinde yaşayacaktır.?

Şehidin Abisi Mehmet İnci´de, Hulusi Efendi Vakfı´nın göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı müteşekkir olduklarını ifade ederek, şehitliğe İnci´nin isminin yazılmasından dolayı memnun olduklarını ifade etti.