10 Kasım törenleri düzenlendi

10 Kasım Atatürk´ü anma programları çerçevesinde Darende´de de çeşitli törenler düzenlendi.

10 Kasım törenleri düzenlendi
Gündem 15.11.2016 10:52:03 1296 0

10 Kasım Atatürk´ü anma programları çerçevesinde Darende´de de çeşitli törenler düzenlendi.

Atatürk Anıtı´na çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan töreninin ardından ikinci tören Mesleki Teknik Eğitim Merkezi (METEM) salonunda düzenlendi. Burada bir konuşma yapan öğretmen Nadire Argun? ?Kurduğu müesseseler ve yaptığı yenilikler ile eserini ?Büyük Devlet Adamlığı´nı en güzel örnekleriyle ortaya koyan kişidir? dedi.

Törene Darende Kaymakamı Ali Türk, Cumhuriyet Savcısı Emine Örs, Belediye Başkanı Süleyman Eser, resmi yetkililer, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Mehmet Emin Ilıcak Fen Lisesi Edebiyat Öğretmeni Nadire Argun konuşmasında devlet adamı olmanın belli bir durumda imkân dâhilindekinin en iyisini yapmak olduğunu söyledi.

Milletin iradesini yansıttı

Argun konuşmasının devamında? ?Atatürk Türk milletinin iradesi doğrultusunda yeni bir devletin kurucusudur. Kurduğu müesseseler ve yaptığı yenilikler ile eserini ?Büyük Devlet Adamlığı´nı en güzel örnekleriyle ortaya koyan kişidir? dedi.

Kararlılıkla geleceğe yönelmeyi, icraatının prensibi, eyleminin teorisi sayan Atatürk´ün sahip olduğu siyaset bilinciyle yaşadığı dönemin politik kurallarını analiz eden bir lider olduğunu vurgulayan Nadire Argun, konuşmasını şu şekilde sürdürdü? ?Atatürk´ün bir siyasetçi olarak üstün başarısı, karşılaştığı en çetin ve zor problemler karşısında en doğru ve ülke için en isabetli olan yolu görebilmesi, imkanları değerlendirebilmesidir?

Öğrenciler tarafından şiir, oratoryo, 15 Temmuz Şehitleri´nin de anıldığı tören Atatürk´ün sevdiği şarkıların seslendirilmesiyle son buldu.


Anahtar Kelimeler: Kasım törenleri düzenlendi