?Hulusi Efendi Camii´nin temeli dualarla atıldı

Hulusi Efendi Vakfı tarafından ilçemizin Yazıköy Mahallesi´ne yapılacak olan 500 kişilik ?Hulusi Efendi Camii´nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

 ?Hulusi Efendi Camii´nin temeli dualarla atıldı
Gündem 9.10.2017 08:12:46 1943 2

Hulusi Efendi Vakfı tarafından ilçemizin Yazıköy Mahallesi´ne yapılacak olan 500 kişilik ?Hulusi Efendi Camii´nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Yazıköy Mahallesi´ndeki sağlık ocağının yanına yapılan ve hizmete girdiğinde 500 kişinin aynı anda ibadet edebileceği caminin temel atma törenine, Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamidettin Ateş, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nihat Öztoprak, Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Taştemir, Mahalle Muhtarı Mehmet Nuri Mert ve çok sayıda mahalleli katıldı.

Törende, Somuncu Baba Cami İmam Hatiplerinden Hafız Mustafa Baş, Kur´an-Kerim tilavet etti.

Vakıf adına bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Aydoğan, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle böylesi anlamlı bir zamanda ?Hulusi Efendi Vakfı olarak temel attıklarını ifade ederek, caminin yapımına destek olan mahalle sakinlerine ve hayırsever vatandaşlara teşekkür etti.

Cami hakkında bilgiler veren Aydoğan, ?Vakfımız önderliğinde başlatılan Yazıköy Mahallesi ?Hulusi Efendi Camii´ Projesi, 600 metrekarelik alanı kapsıyor. 500 kişilik namazgâh alanı ile 400 metrekare açık çevre düzenlemesine sahip olacak. Projede, şadırvan, sosyal tesis, taziye evi, gasilhane ve toplantı salonu da yer alacak.? dedi.

Mahalle Muhtarı Mehmet Nuri Mert ise, mahallelerine cami yapılmasında en büyük desteği veren Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamidettin Ateş´e minnettar olduklarını belirterek, tüm mahalleli olarak canı gönülden teşekkür ettiklerini söyledi.

Konuşmalardan sonra kurban kesilerek, Aydın Duman Hoca tarafından dua edildi.

Yapılan duaların ardından Vakıf Başkanı Hamidettin Ateş ve beraberindeki Öztoprak ile Taştemir tarafından cami inşaatının temeli atıldı.

Temeli atılan ?Hulusi Efendi Camii´18 ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanarak teslim edilecek.


Cami, Hulusi Efendi Vakfı, Yazıköy, Kuranı Kerim, Hafız